Zonguldak Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, Zonguldak'taki hastanelerde yoğun bakım ünitelerinin yetersizliğine ateş püskürdü.

Çiloğlu paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

"Gece yarısı saat 03:30 cep telefonum çaldı bu saatte bizim gibi insanların teli pek hayırla çalmaz hemen açtım. Çok sevdiğim bir arkadaşımdı arayan.

"Başkan annemi acile kaldırdık. Yoğun Bakıma Yatması Lazımmış. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda yer yokmuş. 112 Karabük, Bolu, Bartın hatta Ankara ve İstanbul'da dahi yer bulamadı. Annemin durumu kötü ne yapacam, çaresizim" dedi.

Sabah oldu, neredeyse öğlen oldu. Hala hastaya yoğun bakım da yer bulamadık. 76 yaşında solunum hastası olan kadın hastamız hala acilde solunum makinasına bağlı bekliyor. Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi yönetimi de seferber oldu. Çözüm üretmeye çalışıyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Peki sorun nerede? Tıp Fakültemizin yoğun bakımı yetersiz, devlet hastanelerimizin de aynı... Sağlık personeli ne kadar özverili olsa da, yoğun bakım yatağı olmayınca olmuyor.

Eyyy siyasetçilerimiz duyun bunları!!! Artık hastalarımız acil kapısında mı ölsünler? Hadi yollar bitmiyor, iş sahaları açılmıyor. Yeni hastane binasını da yapamıyorsunuz. Bari yoğun bakım yatak sayısını arttırın da insanlarımız acillerde sürünmesin, yaşama şansı bulsun!!! Sırf bu yoğun bakım sorunundan dolayı insanlarımız il dışında ölüyor!!!"

Editör: TE Bilisim