Kozlu Halk Otobüslerine binerek Yurtkur'da inmek isteyen Aylin Akar isimli öğrenci, güzergah dışı yolcu aldığı için defalarca araçları bağlanan ve Yurtkur duraklarında yolcu indirmesi yasak olan Kozlu Halk Otobüsleri tarafından polis evindeki duraklarda indirilince, yanlış adrese şikayette bulundu. Zonguldakbel isimli twitter hesabı ise, sosyal medya üzerinden eleştiride bulunan bu öğrenciye, "İstediğiniz yerde inmek için taksi kullanın" cevabını verdi. 
Aylin Akar isimli öğrenci şehir merkezinden Yurtkur'a gitmek için, Kozlu Halk Otobüslerine bindi. Yönetmelik gereği Yurtkur'da yolcu indiremeyen Kozlu Halk Otobüsleri öğrenciyi Polis evinde indirdi. Bunun üzerine Aylin Akar, Zonguldak belediye başkanı ile Zonguldakbel hasabını etiketleyerek sosyal medyadan bir paylaşım yaptı. Yurtkur'a giden bir vatandaşın, polis evinde inerek yürüdüğünü ileri süren Akar, "Sizin otobüs kuralınız da sizin gibi çöp. Her dakika başı Kozlu arabaları kalkıyor. Çarşı araçlarını attırın. 40 saatte bir geliyorlar" ifadelerini kullandı. Zonguldakbel isimli twitter hesabından ise, " Sevgili Aylin. Belediye otobüsleri adı üstünde toplu taşıma aracıdır. İstediğiniz yerde inmek istiyorsanız taksi kullanabilirsiniz" cevabını verdi. Zonguldak Belediyesi Halk Otobüslerinin bahsedilen güzergaha 7 dakikada bir araç kaldırıldığı öğrenildi.

Öte yandan Zonguldak Belediyesi, resmi Twitter adresinin "ZonguldakBEL67" olduğunu belirterek, sahte kullanıcılar hakkında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

Açıklama şöyle:

"Son günlerde kurumumuzun adını kullanarak sahte Twitter adresleri üzerinden gayriciddi paylaşımlar yapıldığını tespit etmiş bulunmaktayız. @zonguldakbel ve @ZonguldakBelTr adresleri ile kurumumuzun hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Zonguldak Belediyesi resmi Twitter adresi ‘ZonguldakBEL67'dir. Sahte kullanıcılar hakkında yasal süreç başlatılmış olup, bu ve benzeri türden açılan hesap veya hesaplara itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

 

Editör: TE Bilisim