Bilindiği gibi AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar'ın İl Başkanı olduğu dönemde hastane inşaatının nerede yapılacağı tartışma konusu olmuştu.
Yine Uçar'ın İl Başkanı olduğu dönemde 69 Ambarları mevkiine yapılması düşünülen ancak daha sonra yeniden mevcut yerine yapılmasına karar verilen hastane inşaatı süratle devam ederken, bu kez de otopark sorunu gündeme geldi.
Millevekili Uçar'ın İl Başkanı olduğu dönemde hastanenin mevcut yerine yeniden yapılmasının planlanmasının yanı sıra otopark sorununun meydana geleceği ise yeni akıllara geldi!
Uçar'ın 'Gerekirse Koz Meslek Lisesi yıkılır' şeklinde ki iddialı açıklamalarının ardından CHP Zonguldak Milketvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın girişimleri sonuç verdi.

CHP Zonguldak Milletvekili Yavuzyılmaz, okulun tescillendiği bilgisini sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı:

“Kız meslek Lisemiz, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararınca bugün itibariyle “KÜLTÜR VARLIĞI” olarak tescillendi. 

Kurula başvuruyu yapan başta Zonguldak Kültür Eğitim Vakfı (ZOKEV) olmak üzere, Gönül gönüle hep birlikte mücadele eden, mezunu, öğrencisi, öğretmeni, STK'larıyla tüm Zonguldak halkımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim