Ereğli ilçe Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri üniversiteli kız öğrencilerin kaldığı iki ayrı yurtta yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı yaparak, eğitim verdi. 
Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Amiri Mehmet Ali Demirkol ve itfaiye ekipleri, Kardeşler Kız Öğrenci Yurdu ile bir özel yurtta yangın söndürme, kurtarma ve eğitim tatbikatı düzenledi. Tatbikata 50 kadar öğrencinin yanı sıra iki yurdun çalışanları katıldı. 
Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Amiri Mehmet Ali Demirkol, öğrenci ve yurt çalışanlarına yangın söndürme tüplerinin nasıl kullanılacağını, nerelerde bulundurulması gerektiğini ve yangına nasıl müdahale edilmesi konularında bilgi verdi. Yangın söndürme tüplerinin kesinlikle kapı arkaları, masa altları ya da görüntü kirliliği oluşturmasın diye kıyıya köşeye konulmaması gerektiğini anlatan Demirkol "Yangın söndürme tüpleri kesinlikle bir aksesuar değildir, zorunluluktur, gerekliliktir" dedi. 
Demirkol, öğrencilere Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün ekipleri, araçları ve ekipmanları hakkında bilgiler verirken, hangi alanlarda faaliyet gösterdiklerini anlattı. Yangın anında öğrenciler ve yurt çalışanlarına neler yapmaları gerektiğini de anlatan İtfaiye Amiri Demirkol, özellikle konutlarda çıkan bir yangının 3 dakika içerisinde tamamen bir odayı sardığını hazırlanan video eşliğinde anlattı. İtfaiye ekipleri eğitimlerin ardından öğrenci yurdu penceresinden cansız mankeni sedyeye koyarak iplerle kurtardı. Öğrenciler ve yurt çalışanları tatbikat sırasında yangın söndürme tüplerini kullanarak, yakılan bir ateşi söndürdü. 

Editör: TE Bilisim