Milletvekili Turpcu'nun 25 yıl önce katledilen Uğur Mumcu'yu anmak için yaptığı açıklama şöyle:

"Bundan 25 yıl önce, bir pazar sabahı, 24 Ocak 1993'te usta gazeteci, yazar ve düşünür; Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük aydınlardan Uğur Mumcu, Ankara Karlı Sokak'taki evinin önünde faili meçhullerce, arabasına konan bir bomba ile kalleşçe öldürüldü.

Bugün takvimler yine aynı tarihi gösteriyor. Atatürk'ün yılmaz devrimcisi, laik Cumhuriyetin savunucusu, ardında ‘bir keskin kalem, bir kırık gözlük ve sayısız eser' bırakan Uğur Mumcu'yu anıyoruz!

Ülkemiz bugün, Uğur Mumcu'nun, Muammer Aksoy'un, Ahmet Taner Kışlalı'nın, Çetin Emeç'in, Abdi İpekçi'nin,  Bahriye Üçok'un katledildiği o karanlıkta boğuluyor. 

Kalemi keskin, yürekli bir devrimci olan Uğur Mumcu, inandığı Cumhuriyet değerleri ve ulusun bağımsız geleceği için mücadele etmiş, bildiklerini korkmadan yazmış, Cumhuriyet Devrimlerine karşı olan bütün gruplarla mücadele etmiştir.

Uğur Mumcu, yaşadığı dönemin ve içerisinde bulunduğumuz çağın ilerisinde fikir ve görüşlere sahip büyük gazeteci ve cesur bir araştırmacıydı. Yazdığı kitapları, hatta köşe yazılarını tarihine bakmadan okursanız sanki bugün yazıldığını düşünürsünüz. Düşünceleri, insan haklarına ve demokrasiye verdiği değer yüzünden ve birikimi sayesinde hiç bir zaman güncelliğini yitirmemiştir.

Büyük Gazeteci Uğur Mumcu, devlete sızmayı hedefleyen çeteyi 90'lı yıllarda net şekilde ortaya koymuştu. ‘Cemaatlere, tarikatlara giren çocuklar 30 sene sonra general olacaklar Cumhuriyete karşı ayaklanacaklar' demişti. 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan darbe girişimi Uğur Mumcu'nun öngörülerinin ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha ispatlamıştır.

Uğur Mumcu, şiddet nereden ve nasıl gelirse gelsin karşısında durmuş, demokrasiye ve insan haklarına büyük değer vermiş aydın bir insandı. O herkes isteğini özgürce söylesin diye çabalarken O'nun bu özgürlüğü hain bir bombayla elinden alınmıştır.

Uğur Mumcu ülkemizin tüm insanlarından yalnız bir dilekte bulundu.

"Vurulduk ey halkım unutma bizi" 

Unutursak işte o zaman gerçekten susturuldu demektir, Uğur Mumcu'lar, Abdi İpekçi'ler, Muammer Aksoy'lar, Ahmet Taner Kışlalı'lar, Çetin Emeç'ler, Bahriye Üçoklar…

Uğur Mumcu`nun keskin kalemine, cesur, yürekli araştırma anlayışına ve aydın düşüncelerine, bugün çok daha fazla ihtiyacımız var. Cesur devrimci, araştıran ve sorgulayan gazeteci, Atatürkçü, laik, cumhuriyetçi, demokrat Türkiye'nin savunucusu Uğur Mumcu`yu, demokrasi ve aydınlık Türkiye mücadelesi verirken katledilen tüm aydınlarımızı saygıyla anıyorum."

 

Editör: TE Bilisim