Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan tüm il genelinde vefa destek grubu olarak 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımızın hastaneye ulaşım maaş ve gıda ihtiyaçları ekiplerimizce karşılanıyor dedi.
Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan, Zonguldak valiliği giriş katında bulunan açık kapı ofisinde çalışmalarını sürdüren vefa destek Grubu iletişim bürosunda çalışmaları koordine etti.
Kuru virüs salgın riski nedeniyle 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirmişti. bu yasak sonrasında tüm illerde ve Zonguldak'ta vefa destek grubu oluşturularak 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların ihtiyaçları karşılanıyor.
Zonguldak'ta vefa destek grubu dan sorumlu koordinatör olarak görev yapan Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Valilikten belediyeden jandarmadan emniyetten ve diğer kamu kurumlarından oluşturulan görevlilerle ile birlikte çok güzel bir ekip kurduklarını ifade eden Vali Yardımcısı Nevzat Taşdan şunları söyledi:
"Ben vefa grubu adına Sayın valimizin görevlendirilmiş olduğu bir koordinatörüm. Çok güzel bir ekibimiz var çok da güzel çalışıyoruz. Biz şimdi tabi bakanlığımızın da talimatıyla her ilde vefa sosyal destek grubu kuruldu. Bu kurulun amacı şu;  tabii 65 yaş ve üstü insanların sokağa çıkma yasağı geldiği için bu insanların işte ilaç ihtiyaçları olduğunda, doktor ihtiyacı olduğunda, maaş ihtiyacı olduğunda ya da evinde gıda ve benzeri ihtiyaçları olduğunda Bu ekip o bütün yaşlılara ulaşıp onların bu tür hizmetlerini ve ihtiyaçlarını karşılıyor. şöyle sosyal vefa destek grubunda benim koordinatörlüğünde valilikten, belediyeden,i emniyetten, jandarmadan 112'den ve ilgili kurumlardan görevliler var yetkililer var. Öncelikle yaşlarımız 112'yi arayıp işte maaş çekeceğim para çekeceğim ya da işte iğnem var evimde gıda kalmadı ilaç almam lazım ya da doktora gitmem lazım kontrolüm var gibi taleplerini 112 ye bildiriyor. 112'de hem il merkezinde hem tüm ilçelerde kurulan bu sosyal vefa destek grubuna iletiyor. burada biz 2-3 kademe ile ayrıca arkadaşlarımızı gruplandırdık. bu talepler 112 vefa grubuna geldiği zaman yeteri kadar aracımız, yeteri kadar görevlerimiz var.bu görevlilerle birlikte bir de yedek araçlarımız ve yine yedek görevlerimiz var. Biz her talebi titizlikle değerlendiriyoruz ve kamu görevlilerini 24 saat çalışmak kaydıyla bu yaşlılarımıza evlerinde gönderip onları taleplerini çözüyoruz ve bu şekilde çok sağlıklı bir işleyen bir sistemimiz var. 112'ye çok yoğun talepler geliyor ve o terapilerde anında ilgilisine, eğer il Merkezi ise bize valilik açık kapıdaki vefa destek grubuna, İlçe merkezi ise ilçelerdeki yine bu konuda görevlendirilen elemanlara anında ulaşılarak bu şekilde istekler ve talepler çözüme kavuşturuyor" dedi.

Editör: TE Bilisim