Zonguldak İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha toplantısı Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında yapıldı.
Alınan karar gereği, Cuma namazı kılınacak bölgeler belli oldu. Yapılan açıklama şöyle: “Evde izolasyonda olan kişiler, Cuma Namazı için ikametgahlarından ayrılmayacaktır.
1- 65 yaş üstü ve sokağa çıkma kısıtlaması olanlar, Cuma Namazı için ikametgahlarından ayrılmayacaktır.
2- Cuma cemaati 50 nin altında olan yerleşim yerlerinde kurallara uymak şartı ile yerleşim yerlerindeki cami bahçeleri veya uygun olan açık alanlarda Cuma Namazı kılınacak ve Cuma Namazı saatinde camiler kapalı olacaktır.
3- Cuma cemaati 50 nin üstünde olan yerlerde ilgili kurullarca belirlenen bölgelerde Cuma Namazı kılınabilecek ve Cuma Namazı saatinde camiler kapalı olacaktır.
4- Namaza gelecek kişiler; abdestlerini evlerinde veya iş yerlerinde alacak, kendi seccadeleri ile maskeli olarak gelecek ve sosyal mesafe kurallarına uyacaklardır. Camilerde abdest alınmasına izin verilmeyecektir.
Bu kapsamda; Cuma Namazı kılmak için Zonguldak İl Merkezinde aşağıdaki yerler belirlenmiştir. Cuma vaktinde İl Merkezinde de camiler ve WC’leri kapalı olacaktır.
 LİMAN ALANI
 ANADOLU ERKEK İMAM HATİP LİSESİ BAHÇESİ
 ŞEHİT PROF. DR. İLHAN VARANK KIZ A.İ.H.L. BAHÇESİ
 KARAELMAS İLKOKULU BAHÇESİ
 ŞEHİT GÖKHAN ESEN İMAM HATİP LİSESİ BAHÇESİ
 ONTEMMUZ MAHALLESİ BİLAL HABEŞİ CAMİ AVLUSU
 İNAĞZI KÖKSAL TOPTAN İLKÖĞRETİM OKULU BAHÇESİ
 DİLAVER MAHALLESİ STAT ÜSTÜ OTOPARK ALANI
 ASMA İLKOKULU BAHÇESİ
 ÜNİVERSİTE KONUKEVİ ÖNÜ MEYDANI
 MERKEZ BAŞTARLA MAHALLESİ RAT-SİTE CAMİ AVLUSU
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: TE Bilisim