Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, COVİD-19 ‘la mücadele kapsamında Bahçelievler Mahallesi’nde denetim yaptılar. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz denetim sırasında Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gönen Süslü, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı eşlik ettiler. Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak’ın vaka sayısı olarak Türkiye ortalamasının altında olduğunu şeklinde ifade etti. Vali Mustafa Tutulmaz’ denetimler esnasında sanat evinde saz eşliğinde türküler söylendiler. Denetimler sırasında vaka sayıları ile ilgili bilgi veren, Vali Mustafa Tutulmaz, “Vaka sayılarımız Türkiye ortalamasının altındadır.” şeklinde konuştu. 

“MİKROP BİZDEN GÜÇLÜ DEĞİL”

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan; “Pandemi denetimleri kapsamında Valimiz Mustafa Tutulmaz, İl Emniyet Müdürümüz Ahmet Metin Turanlı  ve komutanımız ile beraber bugün Bahçelievler Mahallesi’ndeyiz. Bugünkü denetimde esnaflarımızı denetleyeceğiz. Eksiklik gördüğümüz konulara müdahale ediyoruz ve pandemi konusunda esnaflarınızı uyararak tedbir almalarını istiyoruz. Sürecin başından beri bildiğiniz gibi bu süreci en ağır şekilde yaşadık. Ama şu anda hem vaka sayılarımız hem de vakaya bağlı can kayıplarımız Türkiye ortalamalarının altına geldi. İnşallah bu böyle devam eder. Vatandaşlarımıza gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyoruz. Sürecin başından bu yana büyük bir aşama kaydettik. İnsanlarımız ve vatandaşlarımız hijyen, maske ve kurallarına uyuyorlar. Vatandaşlarımızdan duyarlığının devamını bekliyoruz. Hiçbir virüs mikrop bizim alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Biz de Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca ve Valimizin önderliğinde denetimlerimizi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda görevli arkadaşlarımıza yardımcı olmalarını ve zorluk çıkarmamalarını diliyoruz. Tedbiri elden bırakırsak, kurallara uyumazsak bilindiği üzere daha önce yaşadığımız acı gerçekler var. Onları düşünmek dahi istemiyoruz. Tüm vatandaşları tedbiri elden bırakmamaya çağırıyoruz. İnşallah pandemi sürecini en kısa zamanda atlatırız.” İfadesine yer verdi. 

COVİD-19 denetimine çıkan Vali Mustafa Tutulmaz, girdiği sanat evinde Pusula Gazetesi Muhabiri Öznur Güneş’e şarkı söylettiler.

Editör: TE Bilisim