Kaymakamlar, ilgili daire müdür ve amirlerinin hazır bulunduğu toplantıda, il genelinde kurum ve kuruluşların yatırım, proje ve faaliyetleri görüştüler. 

2020 Yılının 4’ncü İl Koordinasyon Kurulu’nda konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak’ta yatırımcı kuruluşlar tarafından 339, belediyeler tarafından ise 176 projenin yürütüldüğü projelerin toplam değeri 8 milyar 891 milyon TL, belediye projelerinin yatırım tutarı ise 211 milyar TL olduğunu ifade etti. 

Kamu kurum ve kuruluşlarının toplam 515 projenin maliyetinin ise 9 milyar 102 milyon 907 bin TL ödeneğinin bulunduğu, ödenek miktarının ise 1 milyar 733 milyon TL olup, bu ödeneğin 1 milyar 385 milyon TL’si harcanmış, tüm projelerde yüzde 80 dönem nakdi, yüzde 54 genel fiziki ve yüzde 44 genel nakdi gerçekleşme sağlandığı vurgulandı.

Vali Tutulmaz ayrıca, pandemi nedeniyle belli bir dönem çalışmakta sıkıntı yaşandığını daha sonra ise ödeneklerde sıkıntı yaşandığını ve halen yaşanmaya devam edildiğine vurgu yaptı. Hayatın tam çarkı içerisinde dönmeye başlamadığı sürece hayat akışını ve yatırımları gerçekleştirmenin kolay olmadığını da ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz, kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapan birim müdür ve amirlerinin özel bir gayretleriyle önemli yol alınarak yatırımların hızlandığının altını çizdi.

Editör: TE Bilisim