Erdemir'in 83 kişilik açık bulunan engelli istihdamının yerine getirmemesi üzerine  Zonguldak'ta İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2018 yılı üçüncü toplantısında konuşan Vali Ahmet Çınar, "Yönetimsel karar diye bir şey olmaz. Kanunsal bir hüküm olur. Devletin o kanununa uymak zorundadır. 83 kişi açık varsa, koskoca Erdemir'de bunun bahanesi olmaz. O 83 kişinin burada hakkı var" demişti.

Bunun üzerine Erdemir engelli istihdam edeceğini duyurarak şu açıklamayı yaptı; "Erdemir'de çalışmak üzere meslek liselerinin ve/veya meslek yüksek okullarının;
Elektrik-elektronik-makine-bilgisayar-torna-tesviye-izabe-döküm-motor-metal işleri -mekatronik bölümlerinden mezun, 18-30 yaş arası erkek engelli işçiler alınacaktır.
Şartları taşıyan adayların 26.11.2018 tarihinde saat 09:30'da Erdemir Sağlık Merkezinde (Göztepe-Kdz. Ereğli) adresinde yapılacak mülakata gelmeleri gerekmektedir.
Not: Adayların mülakata gelirken "güncel engelli raporları" ve öğrenim belgeleri(diploma)'larını yanlarında getirmesi zorunludur."

 

Editör: TE Bilisim