ÖZEL HABER

Zonguldak Valiliği'nde Vali Ahmet Çınar'ın başkanlığında turizm proje ve yatırımlarının masaya yatırıldığı toplantıda konuşan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Çaycuma-Zonguldak arasını 45 km'den 25 km'ye düşürecek yol projesini anlattı.

Kantarcı, Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi, Çaycuma Devlet Hastanesi ve Yem Fabrikası'nı birbirine bağlayan yay şeklindeki bir viyadüklü yolun ortasında bulunan Yakademirciler Köyü'nden eski Zonguldak yoluna 9 kilometrelik bir bağlantı yolu yapılması halinde yolun Sapça'dan çıkacağını belirterek, "Bu sayede 45 kilometrelik yol 25 kilometreye düşecek. Burası zaten eski yol. Bu yol hizmete açıldığında bahsedilen turizm yatırımları ve projelerine de ulaşımda daha kolay olacak" dedi. 

VALİ TALİMAT VERDİ…

Kantarcı'nın anlatımı karşısında; "Karayolları neden bakmadı?" diye soran Vali Ahmet Çınar şaşkınlığını da gizlemedi. Vali Çınar, daha önce pek çok defa medyaya yansıyan konuyla ilgili talimat vererek yol krokisinin ve yapılabilecek çalışmalarla ilgili teknik çalışmanın hazırlanmasını istedi. 

KANTARCI DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?

Başkan Kantarcı daha önce yaptığı açıklamada; "Bu Zonguldak'ın sahibinin olmadığının bir göstergesi. 1930'lu yıllarda dönemin EKİ Genel Müdürü İhsan Soyak tarafından Zonguldak ile Vadi'nin birleştirilmesi gündeme gelmiş. Yani bu benim icat ettiğim bir proje değil. Bana göre Zonguldak Merkezdekiler bugüne kadar Vadi'ye ulaşımı istemediler. İsteselerdi mevcut güzergah basit bir iyileştirme ve çok para harcanmadan bu proje hayata geçerdi." diye konuşmuştu.

Editör: TE Bilisim