Vali Bektaş, ‘Türkiye'de kayıtlı ve kayıtsız yabancı unsurların olduğu bir gerçektir ve bunu herkes biliyor ve mücadele etmeye çalışıyoruz’ dedi. 

Vali erdoğan Bektaş kaçak maden ocağında yaşamını yitiren Afganlı genç ilgili açıklamalarda bulunarak şöyle konuştu;
“Kapatılmış, patlatılmış ocak, faaliyete geçirmeye çalışıyorlar. Kaçak işçi yani göçmen işçilerle bu işi yapılıyor. Dığı için Afganistan’dan kaçak işçi çalıştırıyorlar. Çalışıyorsak ruhsatlı ocaklar'da çalışacağız, çalışıyorsak sigortalı olarak çalışacağız, çalışıyorsak çalışma güvenliğinin gerekli tedbirlerinin alınmış olduğu ocaklarda çalışacağız. Devlet düşünmüş 2 asgari ücret demiş, ruhsat şart demiş, bunlar olmadan çalışacak yer bulamıyorlar, öyle şey olmaz. Bu neyin kaçağı Ben söyleyeyim size, kuralların kaçağıdır. Kurallar kim içindir devlet için değil İnsanlar içindir. Devlet vatandaşı için bu kuralları koyuyor niye kaçak ocakları devlet önlemeye çalışıyor, niye ben istediğin gibi kendimi öldürebilirim deme lüksü yok vatandaşın. Sen istediğin gibi kendini öldüremezsin. Biz buna müsaade etmek etmeyiz. Kurallara uygun istediğimiz gibi yaşayalım, yaşamanın yollarını arayalım ölmenin değil.

“KAYIT ALTINA ALIYORUZ”

Ölen Afganlı mülteci üzerinden farklı kimlik çıkmasıyla alakalı olarak konunun araştırıldığını belirten Vali Bektaş, “Afganlı kendisi oraya gelmemiş birileri onu oraya getirmiş. Türkiye'de kayıtlı ve kayıtsız yabancı unsurların olduğu bir gerçektir ve bunu herkes biliyor ve mücadele etmeye çalışıyoruz. Kayıt altına almaya çalışıyoruz. Kayıt dışı ile mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim