Türkiye taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu, Gelik Belediye Başkanı Burhan Sezgin, Maden Makineleri İmalatçıları Derneği Başkanı Murat Uzun, Bülent Ecevit Üniversitesi Teknopark Müdürü Umut Sefer Güneş ile çok sayıda davetli topluluğu da incelemede hazır bulundu.
Vali Bektaş'a yetkililer tarafından İTÜ’ye gönderilecek olan mini lavuar tesisi hakkında bilgiler aktarıldı.
RİSKİ GÖZE ALARAK BU SEKTÖRE GİRDİLER
TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu yaptığı konuşmada; “Yeraltı madenciliği tüm riskler taşıyan bir sektördür. Bu sektöre girmiş olan değerli kardeşlerimiz bu konuda yatırdıkları parayı bir başka yerde çok daha farklı şekillerde kazanabilirlerdi. Ama bu riski göze alarak bu sektöre girdiler. İstihdam yapıyorlar yer altındaki mevcut ekonomiye kazandırıyorlar. Ben kendilerini de canı gönülden teşekkür ediyorum. Gerçekten zor bir iş yapıyorlar meşakkatli bir işi yapıyorlar” dedi.
BEÜ Teknopark Müdürü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik’de; “Maden makineleri imalatçı derinin ürettiği makson üretiminin bizzat içinde yer aldık. Sayın valimizin talimatı ile birlikte Madem Makine İmalatı moterliğini üniversite olarak katkı vermeye devam ediyoruz. ARGE desteği olarak katkımız devam edecek. Bununla ilgili olarak da yüksek öğretim kurumuna (YÖK) Maden Makineleri Merkezi başvurumuz oldu. Bu merkeze başvurumuz olumlu sonuçlanması durumunda buna da uzman akademisyenlerimiz görev yapacak ve tamamen bu maden Makineleri İmalatçılar Derneği'nin projelerinin başarıya ulaşması için hem dünya standartlarında ürünleri inceleyecekler hem de Türkiye standartlarında başka nasıl ürünler geliştirilebilir. Nasıl pazar açılabilir iyi verecekler ve sonuç olarak bu maden makinaları imalatı derneğimize ihracatı hem de internete özel Peru ülke içi ve ülke dışı özellikle de ihracat kalemi de yapılacak olan bağlantı kurma anlamda Üniversite aktif olarak yer alacaktır” dedi.
Maden Makineleri İmalatçıları Derneği Başkanı Murat Uzun; “Ben bugün Maden Makineleri İmalatçıları Derneği Başkanı olarak çok mutluyum. Sayın işadamlarımız Alaattin kurnaz ve Bahattin Kurnaz gerçekten madencilikle ilgili önemli bir yeri var. Madencilikte önemli bir hizmet yerine getirecek İstanbul Teknik Üniversitesi ile beraber bu çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
İş Adamı Bahattin Kurnaz ise; “Sayın hocalarım hoş geldiniz şeref verdiniz. Nes Max 11 olarak önce Ocak’tan çıkaracağımız kömürün destek mekanize dediğimiz sistemini geliştirdik. Ocaktan çıkan yıkamak için daha verimli bir cihaz geliştirdik umarım hayırlı olur” dedi.
Vaki Erdoğan Bektaş’da Zonguldak’ı maden makina üretim üssü yapacaklarını belirterek şunları ifade etti:
“Bugün başka bir güzelliği yaşıyoruz. Zonguldak’ı bir maden makinacıları üretim üssü haline getirmek istiyoruz. Burada bu potansiyeli üzerinde çeşitli çalışmalarımız var bu çalışmalarda gördüğünüz gibi yardımcılarımız var Kim bu yardımcılar öncelikle Türkiye Taşkömürü Kurumu, Bülent Ecevit Üniversitesi, sivil toplum kuruluşlarımız ve özel sektörümüz bütün hiçbir fikir olmadan çatlak ses çıkmadan hep beraber Zonguldak'ta 2 büyük arkadaşlar var. Ben katkısı olan herkese bu kardeşlerimize teşekkür ediyoruz hayırlı olmasını diliyoruz ”dedi.
Ayrıca işadamı Alaaddin Yılmaz tarafından hakkında Vali Erdoğan Bektaş a bilgiler sunuldu.

Editör: TE Bilisim