Son günlerde en çok merak edilen ve araştırılan sağlık problemlerinden biri de uyku bozukluğu oldu. Söz konusu problem hakkında bilgi almak isteyen vatandaşlar, internette yaptıkları araştırmalarla, probleme dair detayları öğrenmek istiyor. İşte, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı bilgiler ışığında, uyku bozuklukları hakkında tüm detaylar...

Tanımı: Uyku her insanın sağlığı için her gün yaşamak zorunda olduğu bir dönemdir. Temel amacı yorucu gündelik yaşamdan sonra vücudun ve beynin dinlenmesini sağlamaktır.  Uykunun evre 1,2,3 ve REM (İngilizce Rapid Eye Movement / Türkçe Hızlı Göz Hareketleri) olmak üzere tanımlanmış dört temel bölümü tanımlanmıştır. Bu bölümler çoğunlukla vücudun zihnen dinlenmesini ve kasların gevşemesini sağlar.  Kişiyi dinlenmiş ve güçlenmiş olarak yeni güne başlatan bir uyku görevini başarmış demektir.

Uyku döneminde tam dinlenemeyen veya az dinlenen vücut, yeni güne yorgun başlamaktadır. Gün içerisinde dikkatini toplayamamakta ve sürekli uykululuk hissi ile günlük işlerini yapmaya çalışmaktadır.

Editör: TE Bilisim