Çankırı'da dün akşam Richter ölçeğine göre 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Çankırı’da endişe yaratan deprem, Ankara, Karabük ve Zonguldak'ta da hissedildi. 20.23 ve 20.31'de Çankırı Orta ilçesi merkezli 3.9 ve 3.5 büyüklüğünde iki deprem daha hissedildi.

Yeni depremler olabilir
Depremin ardından, Ünlü deprem araştırmacıları arasında yer alan Prof. Dr. Ahmet Ercan Çankırı’da yaşanan ve Zonguldak’ta da hissedilen depremin detaylarını yeni deprem ihtimallerini yorumladı.

Önlemler yetersiz

Günün Manşetleri’nde Atilla Öksüz’ün sorularını yanıtlayan Ercan Zonguldak ve bölgenin özellikleri hakkında bilgi vererek 2019 yılında yaşanabilecek depreme dikkat çekti. Ercan, depreme hazırlık açısından alınması gereken tedbirlerin de yetersiz olduğuna çekti.

Kırık Karadeniz'den geçiyor

Ercan’ın açıklamaları şu şekilde; Zonguldak’ın bulunduğu kesim doğuya doğru kayıyor, Karabük’ün bulunduğu kesim ise batıya doğru kayıyor. Dün yaşanan deprem farklı bir kırık üzerinde oluştu, bu kırığın doğrultusu Karadeniz’e doğru.

Zonguldak'a kroşe vurdu

Bu depremin Zonguldak’ta kuvvetli hissedilmesinin nedeni, bu kırığın Zonguldak’a şiddet bir kroşe vurması ve depremin sığ olması. Zonguldak deprem açısından Türkiye’de ki en güvenli illerden bir tanesi, ancak çevredeki depremler Zonguldak’ı sallar. Türkiye 3 yılda bir büyük deprem gören bir ülke.

Bir yerden patlayacak 

2019 yılı Türkiye’de deprem yılı olacak. Son depremler gösteriyor ki Türkiye gergin, ve bir gün bir yerlerden patlayacak. Patlayacağı depremde orta ölçekli yıkıcı bir deprem olur.

Editör: TE Bilisim