İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi olan Sibel Ünli için Fatih'te kayıp başvurusunda bulunulmuştu. 3. sınıf öğrencisinin intihar ettiği ortaya çıktı. Sebebi ise işsizlik ve parasızlık. Genç kızın cesedi Samatya sahilinde ortaya çıktı... Ünli'nin intihar etmeden önce sosyal medya hesabından attığı karamsar tweetler dikkat çekti. Sibel Ünli'nin "Yemek kartımda 1 lira kalmış, gidecek yerim yok, iş arıyorum" tweetleri yürekleri dağlarken, genç öğrencinin daha önce de intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Yaşanan bu acı olay ülke gündeminde geniş yer buldu ve bir çok üniversite öğrencisinin zorlu yaşamını yeniden akıllara getirdi.

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ’NDE DURUM NE?

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde öğrenci olmakta, bir çok Anadolu şehrinde olduğu gibi pek kolay değil. Şehre gelen öğrencileri öncelikle yüksek kira bedelleri karşılıyor. Üniversite çevresinde 1+1 ev fiyatları 1000 TL’ye kadar yükselirken, bu fiyata elektrik ve yakıtta eklendiğinde öğrencinin konaklama ihtiyacı oldukça yükseliyor. Ev tutmak istemeyip özel yurtları tercih eden öğrencilerin ise aylık minimum 700 lirayı gözden çıkartması gerekiyor.

ÜNİVERSİTE DE YEMEĞİN BİR ÖĞÜN İNDİRİMLİ

Bülent Ecevit Üniversitesinde yemek yemek isteyen öğrenciler için öğle ve akşam yemeği olmak üzere 2 öğün yemek çıkıyor. Üniversite öğrencileri 2 öğün yemeğin birinde indirimli olarak 2,75 liradan yemek yerken, ikinci öğünün yemek isterse 8,60 TL ücret ödemek zorunda kalıyor.

ÇALIŞAN ÖĞRENCİLER SAATTE 5 LİRA KAZANIYOR

Üniversite okurken çalışmak isteyen öğrenciler Zonguldak’ta büyük zorluklarla karşılaşıyor. Bir çok öğrenci hizmet sektöründe istihdam sağladığı halde kazandığı rakamlar saatte 5 lira ortalamasında. Üniversite çevresinde hizmet veren kafe ve restorantlarda çalışan öğrenciler 9 saat garsonluk yaparak 45 lira günlük kazanabiliyor.

Editör: TE Bilisim