Zonguldak’ta, hastanede ‘hasta kabul’ bölümündeki bir memurun, işlem yaptırmak için bekleyen onlarca hastanın içinde önündeki ekrandan film izlediği bildirildi.
Ereğli FM Whatsapp Haber İhbar Hattı’nı arayıp ardından cep telefonu ile kayıt ettiği görüntüyü servis eden isminin gizli kalmasını isteyen bir hasta yakını, ‘vurdumduymazlık’ olarak nitelediği olayın Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulam ve Araştırma Hastanesi’nde yaşandığını iddia etti. Sağlık hizmeti almanın en doğal hakları olduğunu ifade eden kişi, şunları kaydetti:
“Eşimin sağlık durumundan dolayı Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi’ne 3 ay önce gittim, kontrolleri için dönem dönem gidiyorum. 3 ay önce karşılaştığım durumu videoya çektim. Ana binanın girişindeki hasta kabul bölümü oldukça yoğundu. En az 40 hasta ve yakını vardı. Muayene olabilmek için fiş almamız gerekiyordu. Çalışan olduğunu düşündüğüm 3 kişiden biri hastalar ile ilgileniyor, biri oturuyor diğeri ise önündeki bilgisayardan film izliyordu. Arada çayını yudumluyor, bazen etrafına bakıyordu. Hiçbir şey yokmuş gibi davranıyor, sanki orası hastane değil de eviymiş gibi filmi izlemeye devam ediyordu.

GÖRÜNTÜNÜN YAYINLANMASININ ASIL AMACI…

Hasta yakını kişi, çektiği görüntüyü verip vermemekte kararsız kaldığını ancak hastanede olduğu diğer zamanlarda da farklı durumlarla karşılaştığını öne sürerek konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Üzüntülü hastalar vardı. Bazıları rahatsızlığı ile ağrı çekiyordu. Bazı hemşireler kahkahalar atarak birbirleri ile konuşuyordu. Doktor yanında çalışan bir kişi, kapı önünde bekleyen hastalara kaba davranıyordu. 3-4 ay içinde net olarak gördüğüm şudur; hastane yönetimi, çalışanlarına eğitimler vermeli, hastalara nasıl davranmaları gerektiğini öğretmelidir.”

Editör: TE Bilisim