Ukrayna Devlet Başkanı Petro Proşenko ile birlikte Türkiye'de çeşitli etkinliklere katılan,  Türkiye Ukrayna İş Konseyi Başkanı Zonguldaklı Rasim Bekmezci, son yıllarda gelişen Türkiye Ukrayna ilişkilerinden bölgemizin de yararlanması için, Ukraynalı iş adamlarına önümüzdeki aylarda, Batı Karadeniz gezisi yaptıracaklarını ve özellikle Filyos projesi konusunda Ukraynalı iş adamları ile görüşmeler yapılacağını belirtti.

Antalya'da yapılan bir açılış törenine Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, DEİK Türkiye Ukrayna İş Konseyi Başkanı Rasim Bekmezci, Antalya'daki Ukrayna vatandaşları ve çok sayıda davetli katıldı. Yöresel kıyafetli Ukraynalıların, Poroşenko'yu müzik ve şarkılar eşliğinde karşıladığı program öncesi çocuklar, Ukrayna Devlet Başkanına ülkenin geleneksel ekmeğini takdim etti. Törende konuşan Poroşenko, Türkiye ve Ukrayna'nın çok sağlam bir diyaloğa sahip olduğunu söyledi. Çipli kimliklerle iki ülke arasındaki seyahatlerin kolay bir şekilde gerçekleştiğini kaydeden Poroşenko, Başkonsolosluk açılışının Türkiye'nin güneyinde yaşayan Ukraynalılar için önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Ayrıca Türkiye-Ukrayna arasında imzalanması olası STA'nın bu sene sonunda gerçekleşmesini cumhurbaşkanları tarafından olumlu olarak yorumlandı.

Rasim Bekmezci Batı Karadeniz bölgesi, FİLYOS projesinin Ukrayna için stratejik önemine değindi ve bölgeye yakın zamanda Ukrayna diplomatik misyonları üyeleri ve yetkili mercileri ile birlikte Batı Karadeniz tanıtım gezisi yapacaklarını ve bölgemize daha çok Ukraynalı misafirin gelmesi temenni ettiklerini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim