Zonguldak Havalimanı'nın iç ve dış hatlarda aktif kullanılması konusunda adım atan herkese destek verdiklerini belirten CHP'li Demirtaş "Çaycuma Havalimanı, yurt içi ve yurt dışı uçuşlar açısından Batı Karadeniz'in tek havalimanıdır. Zonguldak'ın kalkınması ve ilerlemesi için  desteklenmesi ve eksikliklerinin giderilmesi gerekmektedir. Ancak bu konuda verilen sözler hep başka bahara erteleniyor" dedi. CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş açıklamasında şunları ifade etti:

 "ÇALIŞMALAR NE AŞAMADA!"

 Batı Karadeniz'in tek havalimanı olan Zonguldak Havaalanı, kentimizin ve Batı Karadenizin kalkınması ve ilerlemesi açısından son derece önemlidir. Bu nedenle Avrupa Zonguldaklılar Derneği'nin, Zonguldak'taki tüm ticaret odalarının ve diğer sivil toplum örgütlerinin ve kamu kurumlarının çalışmaları  ve açıklamaları olmuştur. ILS cihazının takılması geç kalınmış ancak olumlu bir adımdır. 700 bin euroluk bir maliyeti olduğu ifade edilen ILS cihazının takılacağına dair açıklama Ekim 2017'de yapılmıştır. Devamında Aralık 2017'de alt yapı çalışmalarına başlandığı, ilkbaharda ise sistemin işler hale geleceği ifade edilmiştir. Ancak şu ana kadar ILS'nin takıldığı ve uçuşların başlatıldığına dair bir açıklama yapılmamıştır.

 ZONGULDAK HALA BEKLETİLİYOR!

 Bir havalimanı açısından700 bin euro gibi yüksek olmayan bir maliyet nedeniyle Zonguldak yıllarca bekletilmiş, iç ve dış hat seferleri başlatılamamıştır. Oluşturulan kamuoyu ile atılmış olan bu olumlu adımda da verilen sözlerin bir an evvel tutulması gerekmektedir. Özellikle gurbetçi vatandaşlarımızın ailelerini yoğunlukla ilkbahar ve yaz döneminde ziyaret etmektedir. İlkbahara sistemin işler hale geleceğine dair açıklamalar memleketini ziyaret edecek olan yurttaşlarımızı umutlandırmıştır. Ancak üzülerek görüyoruz ki, umutlar başka bahara ertelenmektedir. Çünkü hala daha sistem işler durumda değildir. Yetkililere bir kez daha Zonguldak'ın neden hala daha bekletildiğini soruyoruz.

 İKİ TİP UÇAĞA UYGUN!

 Aslında şu anda dahi sefer yapacak tipte uçaklar olduğunu Ulaştırma Bakanlığı, soru önergemize verdiği cevapta ifade etmiştir. A319 ve B737 tipi uçaklarla yapılacak uçuşlara Çaycuma Havalimanı'nın uygun olduğu bizzat Ulaştırma Bakanı tarafından ifade ediliyor. Bu durumda iç ve dış hatlara sefer başlatılması için hiç beklenilmeden harekete geçilmelidir. Defalarca yinelediğimiz gibi bugün de Ak Parti Hükümeti ve Ulaştırma Bakanlığını Zonguldak'a verdiği sözleri tutmaya çağırıyoruz. Zonguldak ve Zonguldaklıya yıllardır esirgediği destek ve önemi, hükümet bu konuda artık sağlamalıdır. Çünkü  bu havalimanının iç ve dış hatlara açılması ilk başta Zonguldak'ın, sonrasında da Batı Karadeniz'in ekonomik ve sosyal kalkınmasını sağlayacak, turizm açısından da varolan potansiyelin ortaya çıkmasına katkı sunacaktır. Bu nedenle bir kez daha seferlerin bir an önce başlatılması için çağrıda bulunuyorum."

 

Editör: TE Bilisim