Kilimli İlçesi'ne bağlı Çatalağzı Beldesi'nde faaliyet gösteren Eren Enerji'de sendikal örgütlenme çalışmaları yüzünden  işten çıkarılan işçilerin mücadeleleri devam ediyor. DİSK'e bağlı Enerji Sen Genel Sekreteri Süleyman Keskin, Eren Enerji Santrali önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya işten çıkarılan Eren Enerji işçileri ve aileleri katıldı.

Keskin yaptığı konuşmada;

 "Altı haftadır Eren Enerjinin kapısında bekliyoruz. Burada yaşanan hukuksuzluğu altı haftadır bir şekilde dile getirmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız topraklar Türkiye'de uluslar arası çalışma örgütüne ev sahipliği yaptı. Bu ülkenin Başbakanı işçilere yönelik bir açıklama yaptı.

Korkmayın sendikalı olun sendika demek güç demektir, sendika demek birlik demektir. Biz Nisan başından beri korkmayanlarız. Eren'in kapısından çıkartılan 14 tane arkadaşımız da, korkmadığı için başından beri bu süreci örgütlemeye çalıştılar. İnadına sendika dediler. İnadına mücadele ettiler. Korkmadıkları için Eren'in aracı şirketi tarafından baskı ve tehditle karşı karşıya kaldılar. Eren şirketinin baskı ve tehditleri yetmedi, bölgemizde bulunan mülki amirler tarafından da telefonlarla ailelerine kadar aranarak sendikadan istifa ya zorlandılar. Baskı ve tehditle karşı karşıya kaldılar. Buradaki işçi arkadaşlarımız baskı ve tehditlerin karşısında yine korkmadılar anayasal haklarını savundular.

Uluslar arası yasalarda çok açık ve net söylemekle bizim Anayasamız da çok açık net söylemektedir. İşçilerin örgütlenme sendika seçme hakları güvence altına alınmıştır. Tam da biz işten atıldıktan bir buçuk ay sonra korkmayın dediniz. Biz beş haftadır bu kapıda korkmadığımızı ilan etmek için duruyoruz.

Bizler yasadışı hiçbir şey yapmadık. Kanunsuz hiçbir şey yapmadık. Başta Valimiz olmak üzere Belediye başkanlarımız, seçilmiş atanmış ne kadar yetkili varsa biz yasa kanun dedikçe onların hepsi sustular. İşten atılan 14 tane işçi arkadaşımızın yaşadığı mağduriyeti görmemezlikten geldiler. İş barışının yolu kapıdan geçer, atılan işçi arkadaşlarımızın tekrar iş başı yapmasından geçer. Onların taleplerini temsilcileriyle sendikaları ile beraber masada oturacak çözerek halledebilirsiniz. İşçilerin sendika seçme özgürlüğüne saygı duyarsınız. İçerdeki baskıları bitirirsiniz burada iş barışı dinilen şey ancak böyle sallanır. Ancak bunları bir söylememize rağmen beş haftadır Eren şirketi üç maymunu oynamaktadır. Görmüyor, duymuyor, bilmiyor. Sanki kapının önüne 14 tane işçi arkadaşımızı onlar koymuş gibi davranmıyor.

Bu saatten sonra beş haftadır açlığa mahkum etmeye kalktığınız işçi arkadaşlarımızın yapacakları her eylem meşrudur. Siz Anayasal hakkını kullandığı için işçileri açlıkla terbiye etmeye kalkarsanız, içerdekilere gözdağı vermeye kalkarsanız işçiler de meşru militan eylemlerini sonuna kadar kullanacaklardır. Ve yaşanacak oluşacak tüm işlerin sorumlusu da masaya oturmaktan kaçan bu sorunu çözmekten kaçan Eren Enerji şirketi olacaktır" dedi.

Editör: TE Bilisim