15 -22 Nisan Turizm Haftası nedeniyle Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap tarafından valilik önü Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla konuşmalara geçildi.

Törene, CHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Zaman, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, kurum çalışanları ve öğrenciler katıldı.

Zekai Kasap bir konuşma yaparak şunları dedi;
"Turizmin toplumlararası barış ve uzlaşı konusunda ne denli etkili olduğuna dikkat çekerek, 7'den 70'e herkesin de yurttaşımız da turizm bilinci oluşturmaya gayret ediyoruz. Turizm ekonomik boyutlarıyla olduğu kadar, sosyal-kültürel nitelikleri, insanlar ve ülkeler arası dostluk, sevgi ve kardeşlik bağının pekişmesini sağlamaktadır. Doğal değerlerimizin turizme kazandırılması düşüncesinden hareketle, ilimizde bol sayıda mevcut olan doğal yürüyüş parkurlarının, dağcılık ve yayla olanaklarının tanıtımı süreklilik kazanmış, ilimiz bu yanıyla son yıllarda çok sayıda doğa gönüllüsünün uğrak yeri olmuştur. Biliyorsun kültür turizmi içinde değerlendirilmesi günümüz çalışmalarında, hala sürdürülen arkeolojik kazı faaliyetleri ile farklı bir boyut kazanmıştır. Antik Tioz kentinin gün yüzüne çıkarılması konusunda yürütülen kazı çalışmalarında elde edilen bulgularla, kentin ve bölgenin sisleri içindeki geçmiş aydınlanmaya çalışmış ve 2006-2012 yılları arasında yapılan kazı çalışmaları içeren Zonguldak'ta bir antik kentti. Tıos kitabı ilimize kazandırılmıştır. Sayın valimizle konuşmayı  gerçekleştirdik. Zonguldak iletişimde değerler haritası çalıştayı ile ilimizin kültür ve turizme dayalı potansiyeline yönelik genel bir çerçeve oluşturulmuş ve bunun bir uzantısı olarak 3 Şubat 2018 tarihinde ''Zonguldak Mağaraları'' adlı bir sempozyum gerçekleştirilmiştir. Buradan 42. Turizim Haftası münasebetiyle bizleri yalnız bırakmayan bir ilimizde turizmin gelişmesine yönelik önemli katkılarından başta Sayın Valimiz Ahmet Çınar'a ve bu programa katılan tüm konuklarımıza, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada turizme gönül veren herkese içten duygularımla teşekkür ederim" dedi.

Editör: TE Bilisim