Kdz. Ereğli OSB'nin 2018 yılı yönetim kurulu toplantılarının 7'ncisi Kdz. Ereğli TSO hizmet binasında Zonguldak Valisi Ahmet Çınar başkanlığında yapıldı. Toplantıya OSB yönetiminde yer alan Kaymakam Nazım Madenoğlu, TSO Başkanı Sertan Yalçın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, TSO yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Çivici, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Remzi Alim, Kdz. Ereğli OSB Müdürü Övünç Pehlivanoğlu ve Sanayici Akın Tatoğlu ile İşkadını Aysel Manay katıldı. 

"Ereğli OSB'nin yüzde 95'i doldu" 
Toplantı öncesi Kdz. Ereğli OSB ve ülke ekonomisine ilişkin gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Vali Çınar, tüm emperyalist saldırılara rağmen ekonomimizin büyüdüğünü söyledi. Vali Çınar açıklamasında "Organize Sanayi Bölgemizdeki; tahsisler, firmalar, varsa bir takım sorunlar ve ihtiyaçlar ile ilgili görüşmeler yapıyoruz. Gereğini de yapıyoruz her şey yolunda, işler iyi gidiyor. Son yıllarda ülkemizin maruz kaldığı topyekûn saldırılara rağmen, ülkemizin hem terör açısından hem de psikolojik olumsuz etki oluşturmaya yönelik bütün uluslararası emperyalist güçlerin saldırısına rağmen; ekonomide kalkınmamızın düşük kalması, sermayenin kaçması, yatırımların azalması şeklinde bir sonuç beklenebilir iken insan algısında; çok şükür Türkiye'miz dünyada en hızlı, yüksek kalkınmayı sağlayabilen bir ülke oldu. Bunun yansımaları ilimizde ve ilçemizde de var. Firmalarımız son derece dinamik, verimli, yenilikçi, bütün mevzuya uluslararası dünya pazarı boyutunda bakabilen, profesyonel bir anlayışla ve profesyonel bir ekiple çalışmalarına devam ediyor. Organize Sanayi Bölgemizin yüzde 95'i dolmuş durumunda. Hemen yanı başımızda Alaplı Organize Sanayi Bölgesi de büyük ilgi görüyor. Son derece mutluyuz; Türkiye'mizin gücünden, gelişmelerden, bütün saldırılara rağmen bu kadar dinamik ve güçlü bir ekonomik temel yapıdan her birimiz Türk vatandaşı olarak mutlu olmalıyız, gururlanmalıyız. Türkiye yeniçağın en büyük aktörü, en büyük devleti olacak. Bütün dünyaya da inşallah gücümüzle huzur getireceğiz" dedi. 

Pehlivanoğlu bilgilendirdi 
OSB Bölge Müdürü Övünç Pehlivanoğlu toplantı öncesi OSB Yönetimine mevcut durum hakkında bilgi verdi. Pehlivanoğlu konuşmasında şu ifadelere yer verdi; "Şuanda organize sanayi bölgemizin doluluk oranı yüzde 95'tir. 36 tane iskanlı fabrika binası mevcut, 12 tane de inşaat faaliyetleri devam eden firmamız var. Toplamda bin 700 çalışanımız mevcut. Yöneticilerimizin katkıları sayesinde hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyoruz." 
Toplantının ardından Vali Çınar, Kaymakam Madenoğlu, TSO Başkanı Yalçın ve beraberindekileri Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, Göztepe tesislerinde ağırladı. Burada yapılan görüşmede Erdemir'in durumu ve Ereğli-Erdemir ilişkileri görüşüldü. 

Editör: TE Bilisim