Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Zonguldak Ticaret İl Müdürü İsmail Maden tüketicileri uyardı.

Maden, yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Ramazan ayının bereketiyle birlikte geldiğini ve piyasalarda hareketlilik başladığını belirterek, "Müslümanlar için onbir ayın sultanı Ramazan ayının fırsat görülerek fiyatları yükseltebilecek, haksız kazanca yol açan tutumlar olabilecektir. Özellikle Ramazan sofralarımızdan eksik olmayan et, hurma, kuruyemiş, çay ve birçok yiyecek için zam yapanlar çıkabilir. Vatandaşlarımızı fiyatları iyi takip etmeleri hususunda uyarıyorum." ifadesini kullandı.

Maden, açıklamasında, içinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayında yiyecek alışverişine çıkacak vatandaşlara da uyarılarda bulundu.

"Ramazan ayında yapılan alışveriş miktarında da artış yaşanmaktadır. Özellikle Hükümetimizin emeklilerimize iki bayram öncesi vereceği bin liralık ikramiyenin ilki de Ramazan Bayramı öncesinde verilecek. İlimiz emekli sayısı bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde olduğundan özellikle Zonguldak İlimizde piyasaların daha da hareketli olmasına ve esnaflarımızın yüzünün gülmesini sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Maden, özellikle gıda fiyatlarının yükselterek haksız kazanç elde etmek isteyenlere karşı tüketicilerin dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ramazan ayında fiyatları yükselterek, haksız kazanca yol açan tutumlar olabilecektir. Özellikle Ramazan sofralarımızdan eksik olmayan et, hurma, kuruyemiş, çay ve birçok yiyecek için zam yapanlar çıkabilir. Vatandaşlarımız fiyatları iyi takip etmelidir. Devletimiz, piyasaya yeteri kadar et ve et ürünü verecek kapasite için gereken tüm tedbirleri almış durumdadır. Tüketicilerimiz, alışverişe çıkarken israfın önüne geçmek ve bilinçli tüketim yapabilmek için alışverişe çıkmadan önce mutlaka ihtiyaç listesi oluşturmalı ve açlık hissinin yoğunlaşmadığı sabah saatlerinde alışveriş yapılması, açlık hissinin yükseldiği iftara yakın saatlerde yapmamaya özen göstermesi, ayrıca ihtiyaç listesinin dışına çıkmamaya gerekli dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bununla birlikte ürünlerin etiket bilgileri, üretim ve son kullanma tarihi, raf ömrü ve ambalajlarının sağlıklı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Çabuk bozulabilecek et, süt, peynir gibi gıda maddelerini alırken tüketilebilecek süre göz önüne alınarak satın alınması. Alışverişlerden sonra yaşanabilecek olası ihtilaflar için alışveriş fişlerinin muhafaza edilmeleri tüketicilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesini sağlayacaktır.

Bu vesile ile halkımızın Mübarek Ramazanı Şeriflerini tebrik ediyor, Ramazan ayının ve içinde bulunan bin aydan hayırlı Kadir gecesini tebrik ediyorum. Ramazanı şerif ayının ilimize ülkemize İslam alemine tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum."

Editör: TE Bilisim