ÖZEL İÇERİK


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2018 sonuna kadar bin, 2019 yılı sonuna kadar 500 olmak üzere toplam bin 500 işçi alacağını açıklamasının ardından gözler Türkiye Taşkömürü Kurumu'na çevrildi.

Özellikle rödevanslı kömür sahalarında veya kaçak maden ocaklarında çalışan işçiler umutlarını TTK'ya bağlamış durumda. Sözlü mülakat veya tecrübe konusunda kendilerine güvenen işçiler genel müdürlük ve İŞKUR'dan yapılacak açıklamayı bekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından işe alınacakların sadece Zonguldak bölgesinden olabilmesi için Bakanlar Kurulu Kararı gerekiyor. TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu'nun süreçle ilgili çalışma başlattığı öğrenilirken kararın çıkmasının ardından çalışmalar hızlandırılacak.

İlk etapta alınacak bin işçi için daha önce 30 olan getirilen 30 yaş sınırının esnetilerek 35'e çıkarılması da gündemde. Madenlerde çalışacak genç nüfus konusunda yaşanabilecek sıkıntının önüne geçmek için gündemde olan yaş sınırının netleşmesi için de Bakanlar Kurulu kararı bekleniyor.

Seçim sonrası yapılacak duyuru ile birlikte işçiler daha önceki dönemlerde olduğu gibi köylerden nüfusa veya başvuru sayısına göre eşit oranlarda alınacak. Başvuru hakkı kazananların ve mülakatlardan başarıyla geçenler arasında yapılacak kuradan çıkanlar işe girmeye hak kazanacak.

Editör: TE Bilisim