Gönül Demirsu yaptığı açıklamada 15 Kasımda noter kurası çekileceğini belirterek şunları ifade etti:
"Türkiye Taşkömürü Kurumu'na bağlı yerüstü işyerlerinde 4857 sayılı yasa kapsamında çalıştırılacak 30 nitelikli işçi ile ilgili İş Kurumu olarak bugün başvuruları almaya başladık.
Başvurularımız bugünden itibaren 5 gün sürecek. Başvurular bizzat kurumumiza gelip yapılabileceği gibi ALO 170 üzerinden, hizmet noktaları üzerinden ve internet üzerinden de yapılabilecek.
Biilindiği gibi yerel düzeyde ilana çıkıldı ve 35 yaşından gün almama şartı aranıyor.
Burada yine nitelikli olduğu için 12 dökümcü, 4 kaynak işçisi, 2 mekanizasyon ve pres işçisi, 8 talaşlı imalat işçisi, 1 ağaç işçileri işçisi, 3  kalite kontrol işćisi olmak üzere toplamda 30 kişi alınacak.
Noter kur'aları 15 Kasım'da Türkiye Taşkömürü Kurumu nun Eğitim merkezinde insan gücü eğitim merkezinde yapılacak.
Kuralar 1/4 oranında çekilecek. Yani 30 kişiye karşın 4 katı asil, 4 katı da yedek çekilecek. Akabinde beden işleri yönergesine göre Türkiye Taşkömürü Kurumu asıl alınacakları dikkate alınacak.
Ayrıca, terörle mücadelede yaralananlar da başvurularını yapabilecekler. Yine açık iş sayısından daha fazla ise terörle mücadelede yaralananlar onlarla ilgili kura çekilecek. Fazla değilse doğrudan mülakata katılmak üzere TTK'ya başvurabilecekler."
Editör: TE Bilisim