Yalova üniversitesinde trafikle ilgili bir bölüm bulunduğunu ve bu bölümden irtibata geçerek Zonguldak trafiği yardımcı olması için işbirliği yapılması gerektiğini belirten Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol şunları ifade etti.
Zonguldak merkez'de bir kaos keşmekeş ve başıbozuk devam ediyor. Belediye başkanımızla il emniyet müdürümüz bir uygulama iki gündür sürdürüyor. Ankara tarafından Zonguldak merkezine girdiğinizde soğuk suya gelmek için rahat her zaman 25 dakika harcıyorsunuz
ben kendilerine bir kardeşi olarak bir arkadaşları olarak biz Zonguldak'ta olarak amacımız münakaşa çıkarmak, muhalefet olmak,olumsuz eleştiri yapmak değildir. Baekana bir tavsiyem var. Yalova üniversitesinde 2012 yılında Türkiye'nin ilk ulaştırma ve trafik mühendisliği bölümü açılmıştır. ulaştırma ve trafik mühendisliği ulaştırma ve trafik alanındaki problemleri belirleme ve çözüm bulmak için çalışıyorlar. Bu arkadaşlar o bölümde ulaştırma ve trafik teki sorunlara çözüm bulmaya çalışıyorlar. kent içi ulaşım, kentler arası ulaşım ,ulaşım planlama ve dizayn trafik yönetimi ve denetimi trafik modelleme ve simülasyon ve kavşak düzenleme alanlarında uzmanlsr.
trafik 1850 yılında trafik tıkanmaları gözlenmiş dünyada ve polis ile denetim sağlanmaya çalışılmış .1850 yılında polis ile idare etmenin imkansız olduğu anlaşılmış ve mühendislerden yardım istemiş. trafik konusunda 3 nokta var. dikkatle bunu takip etsinler okusunlar. başlamanızı bir yol, iki taşıt, 3 insan .siz karayolu trafiği ile uğraşan insanlar olarak ne yapmanız lazım nedir Bu birincisi. ikincisi üçüncüsü mühendislik hizmetleri ile ilgili yardımcı olayım .bir çalışma yaptık okuduk araştırdım. kendilerine yardımcı olmak için bir şehirde bir beldede bir merkezde trafikle ilgili düzenleme kararı verirken kafanıza göre karar veremezsin. bununla ilgili kriterler var teknik veriler yıllık ortalama günlük trafik 2 yıllık ortalama hastalık trafik, 3 saatlik trafik hacmi ve 32 saatlik trafik hacmi vs. Hangi caddede hangi sokakta Bu trafik değerlerinin formülasyonları var. bu formülasyonları göre yazılımlarımız var. Bu yazılımlarda simulatör olacak. yani siz bunu hayatta gerçek anlamda uygulamadan sanal dünyada uygulayacaksınız ondan sonra karar vereceksiniz. ya ben burayı kapatayım şurayı açayım şuradan geçiş vereyim Bunu Bir deneyelim bakalım nasıl olacak bu şekilde Zonguldak trafiği kusura bakmayın da eğlenceye Mahal bırakacak bir durum değildir. Dediğin gibi Yalova üniversitesi'nden bu konuda uzmanlar Zonguldak'ta çağrılabilir" dedi.
Editör: TE Bilisim