Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen olağan kongresinde Osman Köksal Bahar'ın karşına aday olarak çıkan ve seçimi kaybeden Eski Oda Başkanı Alaattin Toros, divana sunulan Denetim Raporu'nda yer alan 3 imzadan ikisinin sahte olduğunu belirterek kongrenin iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Bugün düzenlediği basın toplantısında konuşan Alaattin Toros; "Zonguldak şoförler ve Otomobilciler Odası'nın kongresi gerçekleştirildi. Oy farkıyla kaybettik. Seçimde usulsüzlük yapıldı. İlçe Seçim Kurulu'na ve Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat ettim. Bakanlığın sitesinden indirilen faaliyet raporu var. Odanın faaliyetlerinin yer aldığı rapordur. Bu belgede 3 kişinin imzası var. Bunlardan Denetim Kurulu Başkanı Basri Şahin'in imzası sahtedir. Necmi Yılmaz, Denetim Kurulu Üyesi'dir ve imzası sahtedir. Bir tek Ömer Şahintürk isimli arkadaşımızın imzası doğrudur. 3 imzadan 1 imza ile Denetim Kurulu Raporu'nu kongreden geçirdiler. Bu imzaları attıran Başkan Osman Köksal Bahar'dır, atan ise Genel Sekreter Nurşah Ersoy'dur. Başkanın izni olmadan kimse bu belgeye imza atamaz. Seçime hile karışmıştır. Sayın Valimizden buradaki yolsuzluğa, sahtekarlığa, düzenbazlığa ve görevi kötüye kullanmaya el koyup seçimi iptal etme yetkisi vardır. İl ve İlçe Seçim Kuruluna da bu konuda müracaat ettim. Basri Şahin Denetim kurulu Başkanı'dır kendisiyle görüştüm. İmzanın kendisine ait olmadığını söylüyor. Kendisi zaten Gebze'de oturuyor ve toplantılara da katılamıyor. Necmi Yılmaz arkadaşımız ‘Bu imza benim imzam değil' diyor. Bu sahte imzalardan yönetim kurulu sorumludur.

"TELEFONDA TEHDİT ETTİ"

Toros şikayetinden sonra Osman Köksal Bahar kulağına gitmesiyle kendisini arayak telefonda kendisinin tehdit ettiğini belirten Toros "Dün eve çıkarken saat 15:30 sıralarında bir telefon geldi. Numarası da belli. Birisi arıyor, kimsin sen dedim. ‘Ben Köksal' dedi. Biliyorsunuz Osman Köksal Bahar, Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın başkanıdır. Küfürler, ağıza alınmayacak kelimeler. Savcılığa yaptığım itirazın ardından aradı. Suç duyurusunda bulundum. Açıklayamayacağım bazı şeyler de var bunları savcılık devreye girdiğinde açıklayacağım. Şoför esnafına yakışmayacak sözler duydum"

"MAFYA KILIKLI ADAMLAR"

Kongre sürecinde yaşadıklarını anlatan Alaattin Toros, "Duraklarda tehditler bildiğiniz gibi değil. Seçim günü uzun paltolar giymiş, sakallı Çin mafyalarına benzer biçimde. Çin mafyası deyimini ben bunlar için söylüyorum. İnsanları taşıyan, aileleri ve çoluk çocuğu taşıyanlar bunlar. Servisçilerden bir tanesi var. Bir hakaretleri var söyleyemem. Benim çocuğum bile üzerime kapandı. Bu insan gidecek de ülkemizin geleceği olan çocuklarımızı okula taşıyacak. Ben tehdit ediliyorum. Ben burada caddedeyim, beni tehdit edenler etmeye devam etsin. Yalnız şunu bilsinler beni tehdit edenler, ilk mermide beni düşürmelidir" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim