Üzülmez'de devam eden TOKİ projesiyle ilgili olarak ilk günden beri süreci takip eden, Ak Parti'nin eski Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ile çalışmalara ve görüşmelere eşlik eden isimlerden Nazmi Şahin kura tartışmalarının ardından baştan beri yaşanan süreci anlatan bir yazı paylaştı.
İŞTE; "TOKİ'de ne oldu ne olmadı?" başlıklı o yazı.

"İki günden beri yerel gazetelerde haber okunurluğunu arttırmak için TOKİ kuraları iptal oldu, başlığı altında haber kaynağının belirtilmediği ancak muhataplarının endişeye düştüğü haberi kamuoyunca yanlış anlaşılmış olabilir.
Bu haberin bu kadar endişeyle takip edeni varken yetkili bir ağızdan resmi olarak teyit edilmemesi yada yalanlanmaması ayrıca bir tartışma konusudur.
TOKİ' de kiler de dahil olmak üzere İlgili ve yetkililer kura çekimi öncesinde uyarmamıza rağmen, bile bile mağduriyetler yaşanmasına dolaylı ya da direk olarak vesile olmuşlardır.
Şu an yapılmak istenilen anlayabildiğimiz kadarı ile ikinci etapta olup kuraya giren ev hakkı kazanan hak sahiplerinin kurası iptal edilerek birinci etapta olduğu halde ev hakkı kazanamayanların mağduriyetlerinin giderilme çalışmasıdır.
Peki, bu mağduriyetlerde suçlu olan hak sahipleri midir?
İkinci etapta olup birinci etap ev kurasına katılın yoksa kira alamazsınız diyenler; üç yıl önceki fiyatları güncellemeyerek sanki o gün ki fiyattan ev verilecekmiş gibi insanları 3+1 daire seçeneğinde birikmesine sebep olanlar.
Evler teslim edilirken ilk ve son katlar hak sahiplerine verilmeyecek dendiği halde ısrarla ikinci etaptakileri davet eden ve sayı yetmiyor diye üst katları kuraya dahil eden o gün öyle demiştik ama sayı yetmediği için bunu uygulayamıyoruz diyenler; herkes evinin bulunduğu bölgede kuraya girebilir, komşularını hak sahipleri ile anlaşarak belirleyebilir diyenler; ikinci etapta olanları sayısal sorunu göz ardı ederek davet eden ve ev hakkı kazananların hayallerinin yıkılmasına ayrıca birde onların da mağduriyetine sebep olanlar.
Hak sahiplerinden oluşan bölge halkından bir komisyonun kurulmasına ve sürecin muhataplarına aşama aşama bilgilendirilmesine müsaade etmeyenlerdir.
TTK burada bölgemizde ki insanlar gibi sadece hak sahibi iken oda kendisine düşecek evlerin takipçisi olması gerekirken TTK'yi projenin sahibi gibi gösterenler.
Hak sahiplerinin dişi ile tırnağı ile yaptığı evleri teslim alırken söz veren kura zamanı için insanlara bir telefonu bir mesajı çok görenler.
Devlette devamlılık ilkesini benimsemeyen verilen sözlerin tutulup tutulmadığını takip edemeyen seçilmiş yada atanmış yetkililer.
Tüm şehirlerde TOKİ'nin koordinasyonu belediyeler yaparken biz iktidar partisi olmadığımız için yatırım almıyoruz diyen on beş milyonluk yatırımı sahiplenmeyerek risk almaktan çekinen projeden kaçan bölgedeki okula yol bile belirlemeyen CHP'li belediyemiz.
Şehrimize ve mahallemize gelen on beş milyonluk yatırımı hak sahipleri kura çekiminde ki organizasyon hataları sebebiyle gölgede bırakanların hiç birisinin suçlu olmadığını düşünüyoruz.
Suçu hak sahipleri olarak üstleniyor, her şeyi kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz?
YA ÖNCESİ:
Arazi TOKİ'ye teslim edilmişken, projeyi ne durdurabiliyor ne başlatabiliyorken, ısrarlarımızla önümüze düşen TOKİ süreci ile alakalı mahalle toplantılarında bizleri provoke edenlerin herkesten önce anlaşmaya imza attığı süreçte taşın altına elini koyan, Metin Karaduman'a Ankara'da TOKİ Başkanına, hak sahiplerinin sorunlarını ulaştırmamıza vesile olan Kira yardımının ev teslimine kadar ödenmesi, miktarının arttırılmasını, yıkılacak evlerin değer tespiti için yeniden ölçülmesi haklarını elde ettiğimiz görüşmeleri sağlayan o zamanki milletvekilimiz:
Özcan Ulupınar'a, bu süreçte ilgili ya da ilgisiz hedef yapılan ama kesinlikle samimiyetine inandığımız Muhtarımız Okan Girgin'e teşekkür ediyoruz.
Tüm yaşanan aksaklıklara rağmen kamu projelerinde defalarca müteahhitlerin işini bırakıp kaçtığı Zonguldak'ta projeyi büyük ölçüde tamamlayan Çakır İnşaat bölgesinde yaşamaya devam edenlere bol çamurlu ve tozlu, sıkıntılarını yaşatmış fakat bu kadar zor süreçte birde işi bırakıp kaçanlardan olmamıştır. Bunun için kendilerine teşekkür ediyor ancak bölgede yaşamaya devam edenlere karşı daha hassas daha insancıl olmalarını diliyoruz.
Yaşayacaklarımızı yaşadık göreceklerimizi gördük hayatta iyi olan her şeyin bir bedeli vardır amacımız kimseyi tahkir yada tahrik etmek değil geri dönülmez bu yolda bundan sonra güzel bakıp güzel görelim hatası olanların hatalarından ders çıkaracaklarına inanalım tüm hak sahibi kardeşlerimiz evlerine girdikten sonra İnşallah yeni hayatlarında ve yeni mekanlarında daha mutlu olacaklardır tüm yaşadıklarımıza rağmen her şeyin hakkımızda Hayırlı olması dileğiyle"

Editör: TE Bilisim