Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde geçen hafta termik santrallerin baca filtresi ve arıtma tesisi kurmadan çevreyi kirletmesine izin veren yasa tasarısı AK Parti ve MHP’li vekillerinin oylarıyla kabul edildi.
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz tepkilerini dile getirirken, AK Partili vekiller teşvik konusunda kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini etmişlerdi.
Öte yandan, 201-2019 yılında termik santrallerin Enerji Bakanlığı tarafından teşvik yardımı alması ise tepkilere neden oldu. Sürekli filtresiz bacaları yüzünden tepkilere neden olan ÇATES’in de 2018 yılından bu yana teşvik aldığı, bu durumun 2020 yılında da devam edeceğinin belgeleri ortaya çıkmıştı.
Öte yandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan termik santrallere filtre takılmasını erteleyen yasa tasarısını veto etti.
Açıklama AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı gündemine ilişkin kameralar karşısına geçen Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.
Çelik, "Cumhurbaşkanımız düzenlemeyi doğru bulmamış ve veto etmiştir" dedi.
Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Geçen haftayı yoğun bir gündemle geçirdik. En önemlisi CHP tarafından Cumhurbaşkanlığı makamına atılan bir iftiraydı. Önce yalan haberi yapanlar bu haberin arkasından çekildi.Israrla bu yalan siyasetini sürdürmeye devam ettiler. Netice itibarıyla bu yalan ellerinde patlamıştır. Cumhurbaşkanlığı makamından özür dilemeleri gerekiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesinde ABD, Fransa, Almanya ve İngiltere liderleriyle görüşecek. Şimdiye kadar NATO misyonlarına en güçlü katılımı gerçekleştirdik. NATO müttefiklerimizden de aynı hassasiyeti bekliyoruz."
Bu düzenlemeye KABUL oyu veren Zonguldak'ın AK Partili vekillerinin verecekleri tepkiler merak ediliyor.

Editör: TE Bilisim