Kongreye, Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Hamdi Uçar, Ahmet Çolakoğlu,  Kastamonu Milletvekili ve Zonguldak koordinatörü Metin Çevik, Ak parti il başkanı Zeki Tosun, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Kozlu. Belediye Başkanı Ali Bektaş, Merkez ilçe başkanı Mustafa Çağlayan Ak partili belediye başkanları, Belediye meclis üyeleri, eski milletvekilleri, bazı STK başkanları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

AK Parti Kozlu 3.Olağan Kongresinin Divan Başkanı Kastamonu Milletvekili ve Zonguldak Koordinatörü Metin Çevik bir konuşma yaparak; “Kongreler bir parti için en önemli günlerdir. Buradan seçilecek yönetimler en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Birlik bütünlük içerisinde en üst seviyeye çıkartınca ilçelerden Ak Partiye destek gelecektir. Teşkilatlarımızın Ülkemizin geleceği için var güçle çalıştığını görüyoruz. Kongrenin birliğimize dirliğime katkı vermesini diliyorum” dedi.

Ak Parti Kozlu İlçe Başkan adayı Ünver Taşkın yaptığı konuşmada, “Bundan sonra hedeflerimiz doğrultusunda bizlere çok daha büyük görevler düşmektedir. Ak parti saflarını sıklaştıracağız. Partimizin davası yüce davadır. Bu dava haksızlığa karşı susmayanların davasıdır. Bu kutlu davanın bilincinde olarak nasıl sahiplenebiliriz bunun peşinde olacağız. Gayret bizden takdir Allah’tandır. Ak partiye gönül vermiş olan gönül taşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum” dedi. 

Ali Bektaş’ta konuşmasında, “Ak Parti kongreleri büyük kongrelerdir. Dışarıdan kulaktan dolma şeylere kulak asmayın. Bu bizim son şansımızdır. İnsanların içinde hırs olabilir ama ben davaya ihanet eden bir adamı asla affetmem. Zonguldak bu memleketin lokomotifidir. Zonguldak deyip geçmeyin ve basit bir kongre olarak görmeyin. Buraya gelen herkes oyunu kullansın. Cumhurbaşkanı hakkında kimseye konuşturmayın. Herkese haddini bilecek. Tayip Erdoğan geldi onur geldi şeref geldi ülkemize. Bu zor günler geçecektir. Birbirimiz kalpten seversek bütün sıkıntıları aşarız. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum.”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’da konuşmasında şunları söyledi; “Kongremizin hayırlar getirmesini diliyorum. Bu bayrağı bir öncekiler gibi kendisi de bir sonraki teşkilata başarı ile teslim edeceğine inanıyorum.  Bu kongrelerde olmak birilerine korku vermektir. Birlik içinde dirlik içinde yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Çünkü bizim başımızda Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider var. Sıkıntılı bir yol olabilir ama bu davada bu yükü taşımamız gerekir. Bu davadan geri durmak yok. Türkiye’ye her taraftan sıkıştırmaya çalışıyorlar. Ama biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bizde bu yüzden bu davadan bir adım geri atmayalım. Kongre hayırlı olsun.”

ZONGULDAK ESKİ ZONGULDAK’TAN ÇOK DAHA İYİ OLACAKTIR.

Milletvekili Hamdi Uçar’da konuşmasında; “Davamıza hizmet etmek için Cumhurbaşkanı önderliğinde hizmet etmeye çalışıyoruz. Teşkilatçılık ekip işidir. Ekibiniz sağlamsa bu yolda yürürsünüz. 18 yıldır bu davanın içerisindeyim. Ülkemizin bu günkü konumunu hep birlikte görüyoruz. 2000 yılı öncesinde enflasyonun fırladığı yılları düşünün. İMF’nin eline teslim olmuş bir ülke gördük. Hiçbir hizmet yapılmadan enflasyon yüzde 40’lara çıktığı bir ülke gördük. Muhalefet şimdiye kadar hiçbir şey yapmamış. Şimdi Kanal İstanbul’a karşı çıkıyorlar. Böyle muhalefet olur mu? Kendi teşkilatlarını yönetemeyen insanlar Ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Bizim güçlü lidere ihtiyacımız var. Bu lider de Recep Tayyip Erdoğan’dır. Yapılan projeler ile Zonguldak eski Zonguldak’tan çok daha iyi olacaktır. 

Ak Parti Zonguldak İL Başkanı Zeki Tosun’da konuşmasında, “Birlik beraberliğimiz olduğu sürece her şeyin üstesinden geliriz. İnşallah yeni seçilecek başkanımız ile Kozlu’muz çok daha güzel olacaktır. Sırt sırta verdikçe Zonguldak’ta güzel şeyler olacaktır. Ama sabır çok önemlidir. Kozlu, Kilimli ve Zonguldak olmak üzere üç beledi başkanımız sırt sırta omuz omuza verdikçe her şey çok daha iyi olacaktır. Yeni başkanımıza hayırlı olsun diyor kongremizin hayırlara vesile getirmesini diliyorum.”

Konuşmaların ardından tek liste olarak gidilen kongrede oy kullanma işlemine geçildi.

Editör: TE Bilisim