Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak ve yönetimi Alaplı'da istihdamın artırılması konusunda Ankara ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde adeta mekik dokuyor.
Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Ocak ve yönetim kurulu Alaplı için hayati önem taşıyan projelerin takipçiliğini yapmak için Ankara'da girişimlerini sürdürüyor. Islah OSB ve OSB'nin hayata geçirilmesi için yoğun çaba harcayan Ocak ve ekibinin en büyük hedefi ilçedeki istihdamı arttıracak Organize Sanayi Bölgesi'nin tam anlamıyla tamamlanmasını sağlamak ve ilçedeki gençleri iş sahibi yapmak. 
Başkan Recep Ocak ve yönetimi son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile düzenlenen İstihdam Şurasına tam kadro ile katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni teşvik müjdeleri 

- "Şimdi büyüme oranımız ikiye katladığına göre biz artı 2 istihdam sağlayacak olursak bu ülkemizin büyüme oranını daha da genişletecek ve yayacak, bu ülkeyi kıskananları da çıldırtacaktır" 
- "İmalat ve bilişim sektörlerindeki işverenler bugüne kadar yalnızca asgari ücretli çalışanları için prim desteği alıyordu. Şimdi bunu genişletiyor ve prime esas kazanç sistemini geçiriyoruz. Artık ek istihdamla 4 bin 740 liraya kadar olan ücretler de sigorta primi teşvikine dahil ediliyor. 
- "2017 yılında çalışan başına 773 liradan bin 884 liraya kadar olan prim ve vergi desteği her sigortalı için 12 ay olacak şekilde önümüzdeki yıl da devam edecek. Kadınlar, 18-25 yaş arası gençler, engelliler bu sistemden diğerlerine göre 6 ay daha fazla, yani 1.5 yıl süreyle yararlanabilecek" 
- "Esnaflarımıza bir müjdemiz var. Önümüzdeki yıl 3 ve daha az çalışanı olan işletmelerimizin sağladıkları her ek istihdam için ödedikleri maaş, prim ve verginin bir ayını kendilerini bir ayını da devlet ödeyecek. Küçük işletmelerimize ‘bir ay senden bir ay bizden' diyoruz. Bu teşvik 12 ay süreyle geçerli olacak" 
- "Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek eğitim programlarına ve mesleki eğitim kurslarına katılan kadınlarımıza 2 ile 4 yaş arasındaki çocukları için aylık 400 lira bakım desteği vereceğiz" 
- "Yetimlerin inancımızda ve kültürümüzde ayrı bir yeri var. Mevcut sistemde 18-25 yaş aralığında öğrenci olup ta çalışmaya başlayanların yetim aylıkları kesiliyor. Yaptığımız düzenleme ile bu durumdaki öğrencilerimizin aylıklarının devam etmesini sağlıyoruz" 

Editör: TE Bilisim