CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, kongre tarihleri hakkında bilgi verdi. Her mahalleye sandık kurulması için imza kampanyası başlatan partililerin durumu hakkında da bilgi veren Altun, Merkez İlçe Yönetiminin imzaları inceleyeceğini ifade etti. İl başkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki soruya ise Altun, "Şuan aday adayıyım" dedi.

Kongrelerin 25 Ağustos'tan itibaren başlayacağını ifade eden CHP İl Başkanı Altun, "İl ve İlçe kongreleri takvim olarak belirlendi. 25 Ağustos- 24 Eylül tarihleri arasında delege seçimleri yapılacak. Ardından Kasım ayında ilçe başkanlıklarının seçimi yapılacak. 24 Aralık'a kadar da il başkanlığı seçimleri var. Çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki 2 hafta içerisinde nerelere sandık kurulacağı belirlenecek. Şuana kadar belirlenen Kilimli başta olmak üzere,  Çatalağzı ve Muslu'ya sandık kurulacağıdır. Çaycuma'da iki yere kurulacak" şeklinde konuştu.

Merkezdeki bazı partililerin 'her mahalleye sandık' tutumuyla ilgili de konuşan Altun, "Merkeze gelecek olursak, bildiğiniz üzere bazıları bizim bilgimiz dışında imza topluyor. Topladıkları imzaları Merkez İlçe Başkanlığına götürecekler. Yönetim Kurulu da listeleri inceleyecek. İmzalar üyelere ait mi değil mi? Kaç imza var? Güvenilir mi? Bunlara karar verecek. İl Yönetim Kuruluna sunar. Duruma göre değerlendirilecek" dedi.

Tasvip ederlerse aday olacağını belirten Altun, "Şuan aday adayıyım. İlçe Başkanları ve delegeler seçilmedikten sonra başkanlığa aday olamıyoruz. Seçilen ilçe başkanları veya yönetim kurulları belki beni tasvip etmeyecekler. Tasvip etmedikten sonra da neden çıkıp aday olayım. Ama şuan da aday adayıyım. Onu söyleyebilirim" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim