Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Zonguldak’taki koronavirüs vakalarını meclise gündemine taşıyarak, İl genelinde en az 12 koronavirüs pozitif vakası bulunduğunu söyledi. 
Yavuzyılmaz, Zonguldak'ta tanı kiti olmaması nedeniyle numunelerin ancak Ankara veya Bolu'ya gönderilerek test edilebilindiğini, 24 saati bulan bu süreçte “vakanın ve onunla temasta olup hastalığın bulaşabileceği kişilerin tespiti için çok kritik olan zamanında kaçırıldığını” ifade etti.
Milletvekili, Zonguldak’a acil olarak tanı kitinin gönderilmesi ve il geneline dağıtılması talebini yinelerken, madenci kenti olan Zonguldak’ta meslek hastalıkları riskine de dikkat çekerek, KOAH gibi solunum yolu hastalıklarının yaygın olduğunu, bundan dolayı da yeterli sayıda solunum cihazlarının da bölge hastanelerinde bir an önce tedarik edilmesi gerektiğini söyledi.
Zonguldak'ta bulunan hastanelerde sağlık emekçilerinin kişisel koruyucu malzeme, n95 tipi maske, eldiven, dezenfektan, tıbbi malzeme sıkıntısının giderilmesi ve ödenek sorununun çözülmesinin önemine de işaret eden Yavuzyılmaz, yetkililere şeffaflık çağrısında bulunarak; “Zonguldak'taki yetkililerden şeffaf bilgi bekliyoruz. Toplam vaka sayısı, yapılan testlerin pozitif veya negatif sayıları, karantinaya alınan ve çıkanların sayısı, ilçe sayısı, her hastanın temas ettiği kişi sayısı, cinsiyet ile yaş bilgisi ve vefat eden hasta sayıları konusunda Zonguldak kamuoyunu bilgilendirmeleri gerekmektedir. Koronavirüs salgını ile ilgili olarak Zonguldak'ta hepimizi endişeye sevk eden bazı gelişmeler yaşanıyor. Yetkili kurumlar tarafından günaşırı açıklama yapılarak kamuoyunun bilgilendirilmesine bekliyoruz. Ancak bu açıklamalar yapılmadığı için bilgi kirlilikleri ve endişe tırmanıyor, diğer yandan sosyal alışkanlıklarından vazgeçmeyenler sokaklara çıkmaya devam edebiliyor. Bugün bu basın açıklamasını yapma nedenim, bir milletvekili olarak kamuoyunu şeffaf bir şekilde bilgilendirme görevimi yaparak, vatandaşlarımızın bu süper bulaşıcı virüs salgınına karşı en üst seviyede tedbir almalarının önemini vurgulamaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim