İstanbul'da deprem mi oldu? sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Silivri açıklarında 5.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Birçok ilçede hissedilen depremin ardından artçı depremler devam ediyor. Bugün İstanbul'da saat 14:03'te Silivri açıklarında 3.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Artçı depremleri takip etmek isteyenler Kandilli Rasathanesi ve AFAD verilerini araştırıyor.  İşte son depremler listesi..

SON DAKİKA.. İSTANBUL'DA 3.8 ŞİDDETİNDE DEPREM

İstanbul'da saat 14:03'te Silivri açıklarında 3.8 şiddetinde deprem meydana geldi.

İSTANBUL'DA DEPREM Mİ OLDU?

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddetini anlık olarak Kandilli Rasathanesi'nden takip edilebiliyor. İstanbul Silivri açıklarında 5.8 şiddetinde deprem meydana gelen depremin ardından artçılar bugün de devam ediyor. Bugün geceden sabah saatlerine kadar Marmara Denizi Silivri açıklarında 28 artçı meydana geldi. 

ARTÇI DEPREM NEDİR?

Dünyanın en büyük doğal afetleri arasında yer alan depremlerden sonra aynı bölgede artçı depremler meydana gelir. Artçı deprem ana depremden sonra gelen hafif depremdir. Artçı sarsıntılar ana depremin oluştuğu merkezde gerçekleşir fakat daha düşüktür. Artçı deprem ana deprem sonrası 2 ila 3 ay devam edebilmektedir. Küçük sarsıntılar şeklinde olan deprem giderek şiddetini daha da kaybederek seyrekleşir.

ARTÇI DEPREM NEDEN OLUR?

Ana şok sonrası yerkürede değişen katman şekilleri, depremle birlikte hareket eder ve sürtünmeler devam eder, bundan ötürü artçı depremler de şiddeti düşük şekilde hissedilir.

Ana depreme göre daha küçük deprem olan artçı depremleri hafif sarsıntılar olsa da başka yerdeki fayların büyük sarsıntılar oluşturmasına neden olur.

Editör: TE Bilisim