2018 yılında taşerona verilen kadroda üvey evlat muamelesi gören ve kadrosu verilmeyen ameliyathane sterilizasyon dezenfeksiyon personelleri 01 Ocak 2021 tarihinde işşiz kalmakla yüz yüzeler.
Sağlık Bakanlığı sterilizasyon ve dezenfeksiyon ihalelerini yapmama ve işi sağlık tesisinin kendisinin yapacağı yönünde ki yazı tüm hastanelere gönderildi.
Sağlık Bakanlığı yeni ihale yapmayıp ameliyathane sterilizasyon dezenfeksiyon personelleri kadroya almazsa sadece Kdz. Ereğli’de 23 Zonguldak genelinde ise 86 kişi işsiz kalacak.
Korona Virüs salgını süresince ayakta alkışlanan ve her fırsatta kıymet atfedilen sağlık çalışanlarının salgın sonrasında kapının önüne konacak olması kamuoyunda da tepkilere yol açtı. Yaşayabilecekleri sorunu AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar ve parti yöneticilerine ileten sağlık çalışanları çözüm noktasında Sağlık Bakanlığı ile görüşülmesini talep etti.
Kamuoyu ise “Ameliyathanede direk hasta sağlığına hizmet veren, hastanın ameliyathaneye alınıp ameliyat bitimine kadar ameliyathane teknikeri gibi emek veren, yoğun bakım enfeksiyon hastaları gibi kritik alanlarda da hizmet veren bu emekçileri böyle bir zaman da kapıya koymak kamu vicdanına ters bir olgu değilimdir. Alkışladık günlerce ama şimdide sahip çıkma zamanı. Türkiye geneli bu kadar sağlıkçı işsiz bırakılamaz. Sayın devlet büyüklerinin kadro verirken boynu bükük bıraktığı bu işçilere kadro vermesi beklenirken işşiz mi kalacaklar çelişkisi hepimizin ayıbıdır.” Değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim