Ocak ayı meclis toplantısının 5. oturumu İl Genel Meclisi toplantı salonunda Meclis Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında gerçekleşti. Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı.

Gündem maddesinde yer alan, İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan araç ve iş makinelerinin, boş olduğu zamanlarda değerlendirilmesi amacıyla 2018 yılı kiralama bedellerinin belirlenmesi hususu görüşülerek oy çokluğu ile kiralanmamasına karar verildi.

Gündemin diğer maddesinde yer alan Devrek İlçesi'nde bulunan, mülkiyeti Özel İdareye ait 62 pafta, 13 parsel de kayıtlı Devrek Özel İdare sitesinin satışı ile ilgili, plan ve bütçe ile içişleri komisyonunun ortaklaşa hazırlamış olduğu 1-2 sayılı raporları görüşülerek Devrek'te Özel İdare'de bulunan taşınmazın satılmaması oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclise sunulan önergede, Devrek ilçesi Gürbüzler Köyü'nde ve çevre köylerinde gençlerin spor yapacakları yer bulunmadığından Gürbüzler Köyü sınırları içinde bulunan yerin spor sahası yapılması önergesi sunularak Plan Bütçe, Gençlik Spor Ve Köylere Hizmet Komisyonuna havale edildi.

Meclise verilen diğer bir önergede, Alaplı Mollabey arasındaki 6 kilometrelik yol genişletme çalışması yapılması Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Başkanlık divanına verilen bir diğer önergede meclis üyelerinin imzası ile taşeronda çalışan 16 kişinin kadroya alınması, ekstradan 30 yeni ismin bu listeye girdiği iddia edildi. Özel İdareye de bir Ziraat Mühendisi alınması ancak nerede kullanılacağı konusu iddiaların arasında yer aldı. Diğer taraftan alınan 30 yeni ismin çoğunluğunun kadın olması meclis üyeleri arasında tartışma konusu oldu. Yol bakım, karla mücadele noktasında kadın işçilerin ne kadar iyi, ne kadar yararlı olabileceği tartışıldı. Ayrıca işe alımlarda liyakatin esas alınıp alınmadı tartışma konusu oldu.

Akabinde meclis toplantısına verilen 40 dakikalık aranın ardından Meclis Başkanı Necdet Karaveli tarafından meclis toplantısının basına kapalı olarak devam edeceği belirtildi.

 

İşte kadroya geçmesi gereken 14 kişinin yerine alınan 30 kişilik liste;

 

Editör: TE Bilisim