AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan Elmas TV'de katıldığı programda, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir'i hedef almıştı. Canlı yayına telefonla bağlanan Belediye Başkanı Akdemir, Çağlayan'ın yalan söylediğini iddia etmiş ve ortam gerilmişti. Bunun üzerine bir açıklama yapan Çağlayan şunları söyledi;

"SİZ GÜLECEĞİNİZE HİZMET EDİN DE MİLLET GÜLSÜN"

"Canlı yayına çıktık ve burada kendimizi tanıtmak, hedeflerimizi anlatmak üzere bir program oluşturduk. Bunun neticesinde belediye meclis üyelerinden birisi olduğumuz için program sunucusu Atilla Bey soruları yöneltmiştir. Bu soruların neticesinde Belediye ile ilgili konuşmalar yaparken görüşlerimi anlattım. Sorulardan bir tanesi hükümet, iktidar belediyesi ve muhalefet belediyesine ayrımcılık yapıyor mu, yapmıyor mu? Bunun neticelerini ortaya koymaya çalıştık. Orman Bakanı'mızdan örnek verdik. Orman Bakanı'mız geldiği zaman Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile görüşme yapıp ertesi gün sabah ekiplerini göndererek işlemlere başladı. Hiç bir hakaret söz konusu olmadan hiç bir incitici cümle, şahsı hedef alan onur zedeleyici hiç bir cümlemiz açıklamamız veya buna benzer bir mimik hareketlerimiz dahi olmadan Muharrem Bey canlı yayına katılmak istemiştir. Kendisi telefonla katıldığı andan beri çok sinirli, asabi bir tavırla yayına katılmıştır. Kendisi bizden yaşça da büyük olduğu için bir terbiyesizlik yapmak, hakaret etmek bize yakışmaz. Bunlarda siyasete alet edecek bir yapıya sahip değiliz. Partimizin genel ahlakında da böyle bir şey yoktur. Kendisi büyüğümüzdür, saygı ve sevgi çerçevesinde eleştirilerimizi sürdüreceğiz. Ben zannediyorum ki, Muharrem Bey'in o gün morali başka bir şeye bozuktu ve yayına katılarak o bozukluğu bütün Zonguldaklılara hissettirmiştir. Bunu yapmaması lazım daha kontrollü olması lazımdır. Ne istiyorsa biz ona destek sağlayacağız ve bunun sözünü zaten kendisine vermiştik. Devamında getiririz ve o projelerin takibini de yaparız. Yalnız bu üsluptan, sinirlilik halinden kurtulması lazımdır ki, eğer isterse bu konuda da kendisine destek oluruz. Biz hakarete vardırmayız hiçbir eleştirimizi ve şahsı hedef alacak hiçbir açıklama yapmayız. Bizim derdimiz, milletimizin Zonguldak Belediyesi'nden hizmet almasıdır. Eleştiri yapmak da hakkımızdır. Biz de eleştireceğiz ve eleştirileceğiz. Keşke orada canlı yayından ayrılmasaydı da, biz bunu bir şekilde konuşabilseydik, iş belki de buralara varmayacaktı. En son yayından gülerek ayrıldı ve biz de dedik ki, ‘Siz güleceğinize hizmet edin de millet gülsün'. Ama şöyle bir şey var, kırgınlık ve dargınlık yoktur. Bu tartışmalar zaman içerisinde olacaktır ve olması da doğaldır. Bu bizim ilişkilerimizi etkilemeyecektir. Zonguldak Belediyesi'ne tartıştık diye sırtımızı dönmeyeceğiz. Yapacağı projeler ve hizmetler konusunda her zaman destek olmaya devam edeceğiz."

"SİNİRİNİ BİZDEN ÇIKARDI"

"Sinirini bizden çıkardı. Basın mensupları Akdemir'in üzerine neden gider? Şahsi beklentileri için değildir. Hizmette gördüğü noksanlıkları hatırlatıp eleştiri yapıyor. Biz siyasetçilerin o eleştirileri kendimize ders çıkaracak bir gözle okumamız lazımdır. O eleştirileri önümüze koyup nerede eksik yapıyorsak onu tamamlamamız lazımdır. Biz Sayın Akdemir'e kendi meclis üyeleri kendi partilileri hatta İl Başkanları kadar yüklenmedik. Yüklenmedikten kastım şudur; muhalefeti muhalefet gibi yaparız ancak hakarete vardırmayız. Bunu kendileri yapıyor. Bundan kaynaklı bir sinirlenmeyi bize yansıtmıştır. Bizim için hiçbir problem yoktur. Şehrimizin Belediye Başkanıdır. Sinirlenir geçer. Biz yine şehrin menfaati için bir araya geliriz."

"AKDEMİR'İ BAŞARISIZ BULUYORUM"

Ben genel olarak başarısız buluyorum. Zonguldak'ta yaşayan bir çok kişi de başarısız buluyor. Yapılan anketlerde %92 başarısız bulunmuştur.

Editör: TE Bilisim