ÖZEL HABER

Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsleri'nin sahibi Bekard firmasının güzergah dışı yolcu indirip bindirmesiyle yürüttüğü haksız rekabet anlayışına Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu'ndan açıklama geldi. Jeton satış noktası sadece duraklarda olan söz konusu firmanın buna rağmen vatandaşı jetonsuz otobüse almadığını, mağduriyet yarattığını belirtirken, " Özellikle hastaneye giden hastaların sabah ve akşam saatlerinde balık istifi şeklinde ayakta gidip gelmelerini asla kabul etmiyoruz. Bu konuda gerekli önlemleri almalıdırlar. Diğer yandan firma araçlarında para kabul etmiyor.  Araca binecek vatandaş nasıl binecek? Bu konuda gerekli tedbirler alınmalıdır. Bu yurttaşlarımızın mutlaka ulaşım hakkı sağlanmalıdır. Bizlere çok şikayet geliyor. Bu firmanın artık aklını başına alması gerekiyor" dedi.

İşte Topaloğlu'nun açıklaması;

"Kozlu Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ve taşımacılığında zamları geri alınmadığı gibi bu taşımacılığı yapan firma özellikle hastane taşımacılığında insanları üst üste, ayakta taşımaktadır. İnsan haklarına da aykırı bir durum, diğer yandan taşımacılık yapan bu firmanın  Zonguldak Belediyesi sınırları içerisinden yolcu almaması gerekiyor.

Biz bu konuda yetkilileri bir kez daha uyarıyoruz; herkes kendi hakları içerisinde çalışma yapmalı ve Kozlu Belediyesi taşımacılığı yapan firma mutlaka otobüs seferlerini arttırmakla birlikte yurttaşlarımızı ayakta değil, oturtarak rahat bir şekilde taşımalıdır.

Özellikle hastaneye giden hastaların sabah ve akşam saatlerinde balık istifi şeklinde ayakta gidip gelmelerini asla kabul etmiyoruz. Bu konuda gerekli önlemleri almalıdırlar. Diğer yandan firma araçlarında para kabul etmiyor. Yurttaş hastaneye gidecek, yoldan araca binecek jetonu olmadığı için maalesef araca binemiyor ve bu taşımacılık yapan bu firmanın durak dışında  hiç bilet satış noktası yoktur. Sadece Kozlu ve Zonguldak'taki duraklarında noktalar var. Araca binecek vatandaş nasıl binecek? Bu konuda gerekli tedbirler alınmalıdır. Bu yurttaşlarımızın mutlaka ulaşım hakkı sağlanmalıdır. Bizlere çok şikayet geliyor. Bu firmanın artık aklını başına alması gerekiyor. Tüketicilerimiz için rahat bir şekilde taşımacılık sağlanmalıdır"

Editör: TE Bilisim