Ülkemizin Kovit-19 ile mücadelesi sürecinde SGK olarak alanda duymuş oldukları her türlü mağduriyeti çok hızlı bir şekilde çözmekten son derece mutluluk duyduklarını belirten Erkin Avcı, yapılan düzenlemeler hakkında şu bilgileri verdi:

SGK PRİM ERTELEMİSİ YAPILDI
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) olarak yeni tip korona virüsle (Kovit-19) mücadele sürecinde bir çok düzenlemelere gidilmiştir. Konu başlıkları itibarıyla değerlendirdiğimizde şunu diyebiliriz. Başlıklar halinde üzerine gidecek olursak ne yapıldı; Öncelikle Nisan Mayıs ve Haziran ayına ait sigorta primlerinin ertelemesi yapıldı. Yani bu konuda bu süreci içerisinde mağdur olmuş olan esnafımızın bu 3 aylık dönemine ait primleri 6 ay süreyle ertelenmiş oldu.


SAĞLIK RAPORU SÜRESİ UZATILDI
sağlık raporu uzatılmış oldu. Şahıslar raporuyla eczaneye gidip ilaç aldıkları için raporlarının süresi dolmuş olsa bile eczaneye gittiklerinde eczanede alabiliyorlar. Bu şekilde hastalarımızın tekrar hastane ortamına rapor almak için gitmeleri ve enfekte olmalarının önüne geçilmiş oldu.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ VE ÜVRET DESTEĞİ
Yine malum biliyorsunuz İŞKUR üzerinden kısa çalışma ödeneği uygulaması başlatıldı. Bunun SGK ya bildirilmesi gereken yapılması gereken işlemlerin hızlı bir şekilde takip aşamasında yürütüyoruz. Ücret desteği dışında olan kısa çalışma ödeneğinden faydalanma özelliğini taşımayan işçilerimize de ücret desteği sağlıyoruz.

İŞÇİ ÇIKARTMAK YASAKLANDI.
Yine malum biliyorsunuz çok 17 Nisan 2020 tarihinden itibaren 3 ay süre ile iş akdinin sonlandırılması yasaklanmış oldu.Aksi cezaya maruz kalacaklar.

İŞVERENLERİ DESTEKLİYORUZ
Tabii burada işveren ilimizde mağdur olmasın diye bu süreç içerisindeki çalışamazlık dönemlerde gerekli çalışmayı, gerekli desteği de devlet finanse etmiş oldu. 

İDARİ PARA CEZALARI UYGULANMIYOR. MALUL EMEKLİLERİN KONTRAL SÜRESİ UZATILDI
İdari para cezaları ile ilgili işlemlerimiz uygulamıyor, yapmıyoruz .
Kontrol muayene tarihlerini erteledik. Bu ne demek malulen emekli olmuş olan sigortalılarımızın eğer kontrolüne karar verilmişse kontrol yaptırılmazsa aylıkları durduruluyor idi. Ama biz bu süreçte 30 Nisan 30 Haziran 2020 tarihine kadar kontrol muayeneyi erteledik. Raporlarını süresi bitmiş olsa kontrolü gelmiş olsa bile aylıklarına almaya daha ediyorlar.

ÖZEL HASTANELERDE BİYOMETRİK KİMLİK DOĞRULAMA UYGULAMASI ASKIYA LINDI
Malum biliyorsunuz özel hastanelerimizde muayene öncesi biyometrik imlik doğrulama işlemi yapılıyor bu süreçte enfekte olma asgariye indirilmesi adına biyometrik kimlik doğrulama uygulamasını askıya almış olduk.


TEK HEKİMİN RAPOR VERME SÜRESİ 10 GÜNDEN 14 GÜNE UZATILDI
Tek hekimin 10 güne kadar rapor verme hakkı var idi yapılan düzenleme ile bu 14 güne kadar çıkarıldı. Eğer kovit 19 ile ilgili belirlenmiş olan kodu giderlerse doktorlarımız 14 güne kadar rapor verebiliyorlar.

SOLUNUM CİHAZI TEMİN EDİYORUZ
Yine solunum cihazlarına malum biliyorsunuz hastalarımızın sigortalılarımızın tamamının aslında Sağlık hizmetleri Sağlık Bakanlığı'na bağlı kuruluşlar ve üniversite hastanelerinden satın alıyoruz. Evde solunum cihazına ihtiyaç duymaları durumunda da kendilerine cihazı temin ediyoruz. Elimizdeki stoklarımızı sürekli açık tutmaya çalışıyoruz. Mevcut dönmesi gerekenleri kayıtlarını inceliyor bir an önce kayıtlarımıza ilave edilmesi için ulaşmış oluyoruz. Fark ücreti dahil alınmamakta tedavileri tamamen devlet katkısı yerine getirilmektedir.

EMEKLİLERE BAYRAM İKRAMİYELERİ ÖDENDİ
Yine yapılan düzenlemelerden bir tanesi ile biliyorsunuz Bayram ikramiyelerini erken olarak ödemiş olduk. 

SGK BORCU YOKTUR ŞARTI ERTELENDİ
SGK borcu yoktur şartı vardı biliyorsunuz bu ertelendi.
Alanda duymuş olduğumuz her türlü mağduriyeti  çok hızlı bir şekilde çözmekten son derece mutluluk duyuyoruz.

Editör: TE Bilisim