Madenci Anıtı'nda çocuklarla birlikte eylem yapan veliler milli Eğitim bakanlığına seslendi. Eyleme emekli öğretmenlerde katılarak destek verdi.
Gazi Ortaokulu okul aile birliği başkanı Dilek Sümer Demirel, "Gerekirse 210 Veli toplanacağız otobüs tutarak Ankara'ya gideceğiz.milli Eğitim bakanımız nerede, neden sesimizi hiç kimse duymuyor, neden Zonguldak'ın sahibi yok. hiç kimse çıkıp da demiyor ki ya arkadaşlar Bir haftadır okulda ders yapması gereken öğrenciler anıtın önünde ne yapıyor, niye kimse çıkıp bizimle muhatap olmuyor." diyerek tepki gösterdi.
Dilek Sümer Demirel yaptığı açıklamada şunları ifade etti.
"Pazartesi gününden beri burada çocuklarımızla, velilerimiz de bir eylem başlatık. Neden Gazi Ortaokulunu Gazi ortaokulu öğrencilerine verin diye. Emekli öğretmenlerimiz de sağ olsunlar Gazi'den daha önceki yıllarda emekli olmuş öğretmenlerimizle birlikte öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Onları okulda görev mi yapacaklar. Bu saatten sonra hayır yapmayacaklar. Bu çocukların bu soğukta burada olmalarına vicdanları el vermiyor. Bize destek veriyorlar. Bu sebepten dolayı. İstiyorlar ki çocuklar okullarına eğitimlerine devam etsinler, Gazi'nin adı silinmesin. Kimler ne yapmaya çalışıyor. Bunu hepimiz soruyoruz. Artık diyoruz ki vali bey sıcacık koltuğunuzda oturuyorsunuz bu çocuklar burada soğukta bu yaşta eyleme katılıyor. Lütfen artık çıkın diyor ki okul sizindir arkadaşlar şu tarihte eğitim ve okulunuzda başlayacaksınız. biz cevap bekliyoruz, Ankara'daki milletvekillerinden olsun, buradaki buradaki Milli Eğitim Müdüründen yardımcısından Vali Bey'den Vali Bey'in yardımcısından bize ivedilikle bir cevap verilmesini istiyoruz. Vazgeçmiyoruz buradayız yarın da burada olacağız. Pazartesi çocuklarımızın eğitim'den geri kalmamaları adına Mithatpaşadan okula göndereceğiz ama bu yıldığımız, vazgeçtiğimiz Mithatpaşa'da eğitime devam etmek istediğiniz anlamına gelmesin, eylemlerimizde devam edeceğiz. Gerekirse 210 Veli toplanacağız otobüs tutacak Ankara'ya gideceğiz. Milli Eğitim Bakanımız nerede, neden sesimizi hiç kimse duymuyor, neden Zonguldak'ın sahibi yok. Hiç kimse çıkıp da demiyor ki ya arkadaşlar bir haftadır okulda ders yapması gereken öğrenciler anıtın önünde ne yapıyor, niye kimseyi çıkıp bizimle muhatap olmuyor. Koltukların bu kadar rahat mı arkadaşlar bırakın o koltukları gelip karşımıza bizimle muhatap olun ve bizlere cevap verin biz sizlerden bunları bekliyoruz" dedi.
ÖZÜR BEKLİYORUZ
Okul Aile Birliği Yöneticisi Bahar Doğramacı ise  ilk eylem gününde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Eryiğit'in veliler olarak Milli Eğitim Müdürünü çağırmaları üzerine Hamza Eryiğit'in siz kimsiniz de Milli Eğitim Müdürü sizin ayağınıza gelecek, siz insan mısınız şeklinde söz söylediğini iddia ederek buna tepki gösterdi ve kendisinden özür beklediklerini söyledi.
GAZİNİN EMEKLİ ÖĞRETMENLERİ DE EYLEMDEYDİ
Gazi ilköğretimin emekli õğretmenleride çocukların bir an önce eğitime başlaması ve okulun öğrencilere teslim edilmesi gerektiğini ifade etti.

ONUNCU YIL MARŞINI SÖYLEDİLER
Bir öğrenci ise biz burada donuyoruz ama benim sesimi duyan yok şeklinde konuşarak tepki gösterdi.
Eylem veliler ve öğrencilerin hep birlikte onuncu yıl marşı söylemesi ile birlikte sona erdi.
Veliler okullarını geri alana kadar eğlenmene durmaksızın devam edeceklerini ifade ettiler.

Editör: TE Bilisim