Emir yaptığı açıklamada,Enerji ve tabii kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile İzmir ve Manisa illerinde yaptığı teknik ziyareti değerlendirerek şunları söyledi;

 “Geçtiğimiz hafta Sayın Enerji Bakanımız Fatih Dönmez’e ziyaret gerçekleştirdik. Buradaki ana gündem maddemiz Zonguldak’ta halen üretime devam eden rödevanslı saha işletmelerinin içinden geçtiği kısma sıkıntılı bir dönem var. Bu arkadaşlarımızın koşullarının iyileştirilmesi ile ilgili bir gündemimiz vardı. Sayın bakanımıza konuyu arz ettik. Zonguldak’ta yapılan her bir ton kömürün hem cari açığının azaltılması ciddi bir katkısı var. Diğer yandan da elektrik üretimi yerli payın artırılması ülkemizin en önemli stratejik önemlerinden birisidir. Burada arkadaşlarımızın durumlarının kısmen iyileştirilmesi gerektiğini ortaya koyduk. Sayın bakanımız da birkaç alternatifin üzerinde durduk. Hem özel sektör üretiminin açılması hem de bölgede bir ilave istihdamın başlatılılabilmesi için neler yapılabilir. Burada Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Kazım Eroğlu ile ile birlikte bir toplantımız olacak. Toplantı sonrasında olacakları netleştirip sayın bakanımızın tekrar bir ziyarette bulunacağız. rödevanslı sahada üretim yapan arkadaşlarımızın önünü açmak için elimizden geleni yapacağız.”


“SERA OSB ZONGULDAK İÇİN VERİMLİ OLACAK”

Diğer yandan Manisa ve İzmir illerini kapsayan bir iki günlük çalışma ziyaretiniz oldu. Sayın valimizin öncülüğünde bir ziyarettir. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı organizasyonu gerçekleştirildi. Bölgede zonguldak’ta hayata geçirmeyi düşündüğümüz Zonguldakın ekonomisini çeşitlendirlecek ve istihdamı artıracak birkaç fikri burada uygulanmış örnekler üzerinden bir çalışma yürüttük. Burada ilk hedefimiz sera OSB ile ilgili ziyaret olmuştur. Biz iki yıldır Zonguldak’ta Seracılık OSB kurulması açısından ciddi çalışmalar yürüttük. Sera OSB tüzel kişiliğini konuştuk. Planladığımız arsanın milli emlak genel müdürlüğünden sera OSB’nin tüzel kişiliğine devrinde sağladık. Sera OSB’nin alt yatırım programına alınması için destek istemiştik. Bu yıl içerisinde sera OSB’nin alt yapı ihalesini yapılabileceğini umut ediyoruz. Manisa’da hem Salihli hem de Turgutlu ilçesinde örnek güzel sıraları gezme fırsatımız olmuştur. Buradaki işletmeler bize doğru örneklerdir. Topraksız tarım teknolojisini kullanan yani dekar başına 30-45 ton birim rakamlarını yakalamış çok başarılı örneklerdir. Sera OSB Zonguldak için çok verimli bir proje olacaktır. Hem yatırımcımız için karlı güzel bir ihracat için iş imkanı olacaktır. Hem de bölge insanımız için ciddi bir istihdam kaynağı olacaktır. 

“ÇALIŞMALARA AĞIRLIK VERECEĞİZ”

Manisa’da bir diğer ziyaretimiz jeo park ziyaretiydi. Geçtiğimiz yılda başlayan Zonguldak’ta bir ÜNESKO listesine girecek bir Jeoparklaşma süreci tasarlanmıştır. İnsanın kula bölgesinde de UNESCO listesine girmiş bir jeo park uygulaması var. Biz oradaki yetkili arkadaşlarımızdan hem bu sürecin başından sonuna bugüne kadar yaşanan süreçte bize de ışık tutacak rehberlik edecek önemli bilgiler elde ettik. Buradaki oluşan kanaatimiz şudur, jeo parklaşma süreci Zonguldak için ve turizim sektörü için çok doğru bir yöntem. İnşallah önümüzdeki aylarda tekrar çalışmalara ağırlık verecegiz.”

Editör: TE Bilisim