Saçlarınız gereğinden fazla dökülüyor, bölgesel olarak fazla kilonuz var, selülit probleminiz var ve bunların her biri sizi rahatsız mı ediyor? Bütün bu estetik problemlerden kurtulmak için son dönemlerde çok sık duyulmaya başlayan mezoterapi uygulaması önerilmektedir. Mezoterapi ile bu problemleri aştığınız gibi kalıcı etkileri ile de uzun yıllar boyunca etkisini görebileceksiniz. Peki ya mezoterapi denilen şey nedir? Ne işe yarar? Hangi tedavilerde nasıl uygulanır? Bütün bu sorularınıza cevap verebilmek için mezoterapi Ankara en iyisi olarak bilinen Op. Dr. Buket Yıldırım ile görüştük ve bilinmesi gereken bütün detayları öğrendik. Tüm bu sorulara aldığımız cevapları derledik ve sizlere bilmeniz gereken her şeyi aktaracağız. Detaylar haberin devamında. İşte detaylar..

Mezoterapi Uygulamasına Yakından Bakış

Kısaca başlangıç yapacak olursak, orta deri tedavisi olarak anılan mezoterapi uygulaması, deriye küçük iğneler aracılığıyla enzim, vitamin, mineral, aminoasit gibi maddelerin enjekte edilmesidir. İstemediğiniz lekelerden bu uygulama ile kurtulabilir, elastik, canlı bir cilde kavuşabilir, saç dökülmesi problemini ortadan kaldırabilir, çok daha genç görünüme ulaşabilir, bölgesel olarak zayıflayabilir ve bunlar gibi daha çok estetik problemin önüne geçebilir ve bunları ortadan kaldırabilirsiniz. Son zamanlarda özellikle de selülit tedavisi için kullanılan mezoterapi Ankara ilinde bölgesel zayıflama için de çok sık başvurulan bir yöntem haline gelmiştir. İşlem her ne kadar son dönemlerde çok sık duyulmaya başlasa da aslında 1952 senesinden bu yana hayatımızda bulunmaktadır.

Peki ya mezoterapi işlemleri nasıl yapılıyor? Mezoterapi işlemleri sırasında ince uçlu küçük iğneler kullanılmaktadır. Özel hazırlanan ilaçlar enjekte edilerek uygulanan bu uygulamada hedef bölgeye odaklanarak işlemler yapılır ve bölgeye odaklanma sayesinde de başarılı sonuçlara ulaşılmaktadır. Özellikle de Avrupa ülkelerinde çok beğenilen ve başvurulan bir yöntemken şimdilerde tüm dünyaya yayılmayı başarmış olan bir yöntemdir. Sonuçlarının getirdiği başarı ve mutluluk ile de ünü günden güne yayılmaktadır. Mezoterapi Ankara uygulayıcısı olan Op. Dr. Buket Yıldırım ile görüşmelerde bu uygulamayı önerdiği ve güzel sonuçlarının olduğu özetlenmiştir.

Mezoterapi Yan Etkileri

Mezoterapi uygulaması, orta deriye uygulanan ilaçlar olduğundan cilt bunu direkt olarak kabul etmeyebiliyor. Bütün estetik operasyonda olduğu gibi bu uygulamada da bazı yan etkiler ortaya çıkması olasıdır. Uygulama yapılan bölgede morarmalar, ödem dolayısıyla şişmeler, çok hafif kanama ve kızarıklık gibi durumlar ortaya çıkabilmektedir ama bütün bu yan etkiler kendi kendine kısa sürede geçen yan etkilerdir. Eğer uzun sürecek olursa doktora başvurmanız gerekebilir. Ama bu durum pek ortaya çıkmaz çünkü genel olarak hafif yan etkileri vardır. Bu konunun yanı sıra çok merak edilen konulardan bir diğeri de uygulama sırasında acı çekilip çekilmediğidir. Mezoterapi uygulamasının acısı yok denilebilecek kadar azdır. Sinek ısırması kadar bir acı olarak genelde tarif edilmektedir. Eğer ki hasta uygulama sırasında acı çekiyorsa, ağrının azalabilmesi adına lokal anestezi etkili kremler kullanılabilmektedir. Ama genel olarak bakıldığında krem kullanımına gerek duyulmadan işlemler tamamlanmaktadır.

Mezoterapi Herkes İçin Uygun Mudur?

Mezoterapi uygulaması herkes için uygun olmayabiliyor. Bazı özelliklere sahip olan kişilerde kötü etkilere sahip olabilen bir uygulamadır bu. Örneğin; hamileler, epilepsi hastaları, şeker hastalığı olanlar, kalp yetmezliği problemi yaşayanlar, emzirme döneminde olanlar, kan sulandırıcı tedavi görenler, kalp pili kullananlar, böbrek hastalığı olanlar bu uygulamaya başvurmamalıdır.

Yukarıda bahsettiğimiz problemlerden herhangi birine sahipseniz ve çözüm olarak mezoterapi düşünenler https://www.drbuketyildirim.com/ web sitesini ziyaret ederek uygulama hakkında gerekli olan bütün bilgilere ve daha fazlasına ulaşabilir. Eğer isterseniz iletişim bilgileri ile bağlanarak da randevu alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim