Bazı araçların park edildiği, öğrencilerin de yanı sıra kamu ve özel sektörde çalışanlar olmak üzere çok sayıda kişinin geçiş güzergahı olarak kullandıkları İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü yanı başındaki yol üzerinde açıkta bulunan elektrik pano dağıtımından çıkan kablonun, vatandaşlar yer altına alınmasını istediler.
‘’ÇARPILMAK İSTEMİYORUZ’’
Park edilen araçların ve yoğunlukla insanların kullandıkları yolun üzerinde açık olarak bulunan kablonun tehlikeye yol açtığını anlatan bazı vatandaşlar, Elmas TV’ye yaptıkları açıklamada, şunları söylediler:
‘’Yolun üzerine uzunca yerleştirilen elektrik kablosunun yanı başında Çocuk Şube Müdürlüğü mevcut, öğrencilerin de geçiş güzergahı ve hemen hemen herkesin sık sık kullandıkları bölge. Burada olası elektrik çarpmasının, çıkabilecek yangının veya kabloya ayağı takılıp düşerek yaralanmaların sonucunda hayatını kaybedecek olanların, yaralananların sorumluluğunu kim üstlenecek? Böyle bir ihmal olur mu? Düpedüz insan hayatının hiçe sayıldığı tuzağı anımsatan can sıkıcı bu görüntü, hiç mi yetkililerin dikkatini çekmedi. Burada can yanması durumunda bedeli kim ödeyecek, ölen öldüğü ile yaralanan da yaralı kaldığıyla mı kalacak. Anlamak mümkün değil. ihmalin giderilmesi için mutlaka can mı yanması bekleniyor. Yetkilileri uyarıyor, tedbir almalarını istiyoruz. Çarpılmak istemiyoruz. Allah göstermesin amma yetkili olupta olumsuzluk başgösteren bu durumu kulak arkası edenlerin, burada belki de kendi sevdikleri kazaya maruz kalabilir. Elektrik kablosu güvenli biçimde yer altına yerleştirilmelidir. Şimdiden uyarıyoruz, son pişmanlık fayda etmez. Burası kanayan yara, neşter vurulmalı.’’
Bazı elektrikçi ustaları da elektrik kablosunun mutlaka bir an önce vakit geçirilmeden sorumlularca güvenli şekilde yer altına monte edilmesinin şart olduğunu belirttiler.
HABER-FOTOĞRAF- ORHAN AKYÜZ
ELMAS TV
Editör: TE Bilisim