Alaplı ilçesinde, "Şehit ve Gazilere Saygı" konulu konferans düzenlendi. 
Zonguldak Alaplı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Fuat Gençer konuşmacı olarak katıldı. 
Gençer, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, zor şartlar altında, milletten aldığı güçle, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı'nda bölücü terör örgütlerine ve destekçilerine karşı üstünlük sağladığını, böylelikle ordunun başarı kabiliyetinin bir kez daha ortaya konulduğunu belirtti. Türk Ordusu'nun yaptığı hamlelerle düşmanlarına korku verirken, milleti ve dostlarının bir kez daha güvenini kazanmayı başardığına dikkat çeken Gençer şöyle dedi: 
"Aziz şehitlerimiz ve gözümüzün nuru gazilerimiz binlerce yıllık Türk tarihinin zaferlerle taçlanmış, sayısız savaşları ile Çanakkale Kurtuluş Savaşı'ndan, Kore'den, Kıbrıs'a ve en nihayetinde 15 Temmuz'da hain darbenin önlenmesine kadar yurdumuzun ve Sınır boylarında ve sınırın ötesinde, İdlib, Cerablus ve Afrin'de Mehmetçiğin hainlerle mücadelesi devam ediyor. Mücadele orada yapılmasa ve sınır güvenliğinin sağlanmamış ülkemiz zor şartlarla karşı karşıya kalacaktı." 
Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çevik, veliler, gaziler ve şehit yakınları, öğretmen ve öğrenciler katıldı. 

 

 

Editör: TE Bilisim