Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci ve şehit babası Hüseyin Bakır, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni (ZGC) ziyaret etti.

El Bab Kara Harekatı'nda geçtiğimiz yıl şehit olan Bahattin Bakır'ın babası Hüseyin Bakır, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'nde basında çıkan ‘Şehit Babasına saygısızlık' yönündeki haberleri yalanladı.

Basın mensuplarına açıklama yapan acılı baba Hüseyin Bakır, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde şehit babası olarak ben de meydandaydım. Alanda ayakta duruyorum. Rahatsızım zaten oturmakta da güçlük çekiyorum. Ben oturunca terlerim, daralırım. Oğlum hayatını kaybettiğinden bu yana ilaç kullanıyorum ve ayakta durmak bana daha iyi geliyor. Sayın belediye Başkanımız Mustafa Semerci bana yer gösterdi, ben kendisine oturmayacağım konusunda ısrar ettim. Aynı şekilde Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş de kalktı ve sandalyesini gösterdi. Ben yine oturmadım. Sayın kaymakamımız da aynı şekilde yer gösterdi. Ancak yine ben oturma tekliflerini reddettim. Onlar sağ olsunlar her zaman yanımızdalar. Evimize gelmeseler, çocuğumun mezarına gidiyorlar. Telefonla kendilerine hemen ulaşabiliyorum. Ben onların her zaman desteğini gördüm, bir kötülük görmedim. O akşam orada bir gazeteci varmış. Başkanımızın ve kaymakamımızın ardından bir takım haberler yapılmış. Halbuki yer gösterdiler ve hatta bana sandalye de getirdiler. Ben oturmadım. Belediye Başkanımızın ve kaymakamımızın hakkında bir şeyler yazmışlar. Ben onları Allah'a havale ediyorum. Hiçbir gazeteci beni aramadı. Ben bir evladımı şehit verdim… Gazeteciler bir takım şeyler yazmışlar. Ben o bayan gazeteciyi bir görebilsem ona ağzıma ne gelirse söyleyecektim. Ama tanımıyorum ve görmedim. Belediye Başkanlarımız ve Sayın Kaymakamımız bana sandalye gönderdiler kaç defa. Ben her sabah oğlumun başına gidiyorum dua ediyorum. Eve gelip dinleniyorum ve tekrar oğlumun yanına iniyorum. Bana silah ve araba emanetleri var onlara bakıyorum. İnsan içine giriyoruz başkalarının yüzüne bakamıyoruz" ifadelerini kullandı.

Şehitlerin ve onların ailelerinin bu vatanda yaşayan herkese ve kendilerine birer emanet olduklarına dikkat çeken Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, "Ben çok duygusal ve insanları seven bir insanım. Biz şehitlerimizi seven, sevmek sorunda olan insanlarız. Onların aileleri de onlar kadar bizim gözümüzde değerlidir. Yanlış algılama ve yanlış bilgilendirme neticesinde bazı haberler basında yanlış değerlendiriliyor. Benim şehitlerimiz ve aileleri konusunda ne kadar duyarlı birisi olduğumu Albay Haluk Selvi'den öğrenebilirsiniz. Bunlar bizim asli görevimizdir esasında. Cebimizden vermiyoruz, devletin bize verdiği imkanları onlara sunmak zorundayız. Bunun reklamı da yapılmaz. Benim üzüntüm şehit babamızın da burada üzülmesidir" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, "Şehidimizin babası, yaşanan bu durumdan ve çıkan haberlerden rahatsız oldukları için buraya gelerek bir açıklama yaptı. Zannediyorum olay da net olarak anlaşılmıştır. Kendisi rahatsız olduğu için ayakta durmuş, Belediye Başkanlarımız ve Sayın kaymakamımız yer göstermelerine, şoförleri aracılığıyla yer göstermelerine rağmen oturmak istememiştir. 15 Temmuz nedeniyle duygulu olduğu için ve içi daraldığı için ayakta durup ayakta izlemek istemiştir" dedi.

 

Editör: TE Bilisim