Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Organ Seçimlerinde Grup Liderlerinden işadamı Arslan Keleş, "Ereğli'nin kaybettiği bir nokta var, o da birlik olamamaktır" dedi.
Keleş, grup arkadaşlarıyla birlikte Keleşler Park Otel'de düzenlediği basın toplantısında, 15 Nisan'da yapılacak organ seçimleri öncesi gruplar arasında bu kadar rekabet ortamının oluşmasının, mevcut yönetiminin ciddi anlamda başarısızlığının göstergesi olduğunu söyledi.
Amaçlarının, mevcut yönetim şeklinin anlayışının değişmesi olduğunu anlatan Keleş, şöyle dedi:
"Bu süreçte oda üyelerimize saha ziyaretlerinde bulunuyoruz. Tabi diğer arkadaşlar da gidiyor. Bu da, oda üyeleri üzerinde ciddi anlamda oy için bir baskı oluşturuyor. Bu baskıyı yapanların aslında anlatacakları pek bir şeyleri yok. Onlar ancak baskı yada dışarıdan gelen talimatları ileterek oy toplamaya çalışıyorlar. Biz, ise ziyaret ettiğimiz her üyemiz bize gerçekten ilgi ve samimiyet gösteriyor, projelerimizi dinliyor ve destek veriyor. Ziyaretlerde üyelerimizi dinleyen tek ekip bizim ekibimizdir.
Son dönemece girdiğimiz bugünlerde, hala anlamakta zorlandığımız bir takım durumlar var. Mesela, mevcut yönetimdeki arkadaşlarımızın ‘ısrarlı bir şekilde' tekrar yönetime gelmek, tekrar seçilmek gibi bir gayesi var. Maden yeni vaatleriniz, söylemleriniz var, onları bu dönem niye yapmadınız? Ereğli TSO'yu tamamen sıradanlaştırdınız, ‘körler, sağarlar bir birini ağarlar şeklinde bir grup haline getirdiniz. Bazı arkadaşlar, bu seçimi yerel yönetim seçimleriyle karıştırıyor, ailecek ev ziyaretlerine gidiliyor. Biz ise ekibimizle birlikte iş yeri ziyaretleri yapıyoruz. Çünkü bu, adı üzerine TSO üyelerini kapsayan seçimlerdir, muhtarlık seçimleri değil. Grubumuzun siyasi bir beklentiye yönelik amacı yoktur. Kaldı ki, hepimiz Ereğli'ye yatırım yapan, istihdam sağlayan işadamlarıyız."

KAYBEDECEK ZAMAN DA SABIR DA YOK!
Keleş, bir önceki toplantılarında, "Gelenekten Geleceğe Büyük Ereğli" sloganıyla yola çıkarak yaptıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:
"Büyük olabilmek için güçlü olmak zorundasınız. Güçle olabilmek için ise birlik olmak gerekir. Ereğli'nin kaybettiği bir nokta var, o da birlik olamamaktır. Ereğli'nin artık kaybetmeye tahammülü kalmadı. Yapılması gereken, ‘Ben' söylemlerini bırakmak, ‘Biz' olmak, birlik olmak,güçlü olmak ve büyük Ereğli için kolları sıvamaktır. İşte biz bu düşüncelerle yola çıktık. Kaybedecek, boşa geçirecek zamanımız yok. Kavgaya, gereksiz gürültü çıkaracak tartışmalara ayıracak vaktimiz de yok, şehir olarak sabrımız da kalmadı. Ereğli ekonomisine lokomotif görevi yapacak bir TSO çalışma programı planlayarak hazırlandık, güçlerimizi birleştirdik ve geliyoruz. Buna ilişkin projelerimizi de önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelerek açıklayacağız."

TEK ADAYIMIZ KELEŞ'TİR
Gazetecilerin sorularının da yanıt bulduğu toplantıda, öncelikle Keleş ile İrfan Erdem Grubunun, ardından ise Ereğli TSO Meclis Başkanı Faruk Yazıcı ile oluşan birleşme basına anlatıldı. Her iki birleşmenin, Ereğli'nin menfaatleri doğrultusunda yapıldığı belirtilen konuşmalarda, "Tek Başkan adayımız Arslan Keleş'tir. Bunun dışında hiçbir arkadaşımızın beklentisi yoktur" vurgusu yapıldı.
Kahvaltılı toplantının ardından Keleş ve grubu, Atatürk Anıtı ve sahil bandında çeşitli yerlerde toplu fotoğraf çekimleri gerçekleştirdi.

Editör: TE Bilisim