İl Genel Meclisi Şubat ayı 3. birleşimi Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında toplandı.

Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı.

Gündem maddesinde yer alan, Özel idare'de münhal bulunan birinci derece ayniyat saymanı kadrosuna ihtiyaç bulunmadığından ayniyat saymanı kadrosunun yedinci derece veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu ile değiştirilmesi ile ilgili il Özel idareleri norm kadro ilke ve standartlarına dair yönetmeliğin 11. maddesi ve 5302 sayılı il Özel idaresi Kanunu'nun 10.maddesinin birinci beğendi görüşülerek  oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin diğer maddesinde bulunan Devrek Gürbüzler Köyü futbol sahası yapımı ile ilgili Gençlik ve Spor, Plan ve Bütçe ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 1,2,3 Sayılı raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin son maddesinde bulunan Zonguldak Merkez, Çaycuma, Ereğli ilçelerinde bulunan taşınmazların eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere her türlü sorumluluğun Milli Eğitim Müdürlüğü'nde olması şartıyla tahsisi ile ilgili Eğitim ve Kültür, İmar ve Bayındırlık ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 1,2,3 sayılı raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Ardından İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli bazı basın kuruluşlarında çıkan, Sayıştay'ın İl Genel Meclisi üyelerinin zimmet çıkartıyor ve 31 meclis üyesinden toplam 202 bin TL kesinti yapılacağı iddialarına yanıt vererek şunları söyledi;
"Burada bulunan her arkadaşım, bölgelerine hizmet etsinler diye seçilmiş insanlardır. Ben İl Genel Meclisi'ndeki bütün üyelerin kalite ve insanlık anlamında çok değerli olduklarını biliyorum. Buradaki insanlar devletini ve milletini seven, vatandaşa hizmet götürmek için gece gündüz çalışan insanlardır. Buraya gelen insanlar para için gelen insanlar değildir. Bazı basın organlarında çıkan haberlerde haksız kazanç elde etme gerçeğin üzerinde çalışmış gibi gösterip buradan para aldığına yönelik haberler çıkmıştır. Bizi İl Özel İdaresi'ni yanıltmakla suçluyorlar. Özel İdare devletin bir kuruluşudur. Özel İdare'nin bir muhasebesi vardır ve bizim bu muhasebeyi yanıltmak gibi durumumuz söz konusu değildir. Bizim buradaki çalışmalarımız puantajlarla tespit edilip, ödemeler bize bunun üzerinden yapılır. Fazla gün göstermek gibi bir şansımız yoktur. 5302 sayılı kanunun 12. maddesinde meclisin toplantı günü alt ve üst sınır olarak belirlenmiştir. Ayrıca İl Genel Meclisi her ayın ilk beş günü toplantıya toplanır diye bir madde vardır. Diğer taraftan, bizim bütçe görüşmelerimiz 20 gündür. Olan toplantılarımız ise ayın ilk beş günüdür. Kanunun 16. maddesinde iktisat komisyonlarının çalışma şeklinde kanun koyucu bize belirtmiştir. İmar ve Bayındırlık Komisyonu on gün çalışır ve diğer komisyonlar beş gün çalışır demiştir. Bizim İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nda on günün üzerinde bir ücret almamız söz konusu olamaz. Zaten bunun idari hesabını tutar. Parayı da buna göre hesabınıza yatırırlar. Ayrıca kanunda yine denetim komisyonu çalışma prensipleri belirtilmiştir. Dün yapılan haber tamamen yorum meselesidir. Hafta sonu çalışma ile ilgili yapılan bir problemdir. Biz hafta sonları da denetlemelerde bulunabilir, çalışabiliriz. Bununla ilgili yorum açıktır. Bizim yaptıklarımız tamamen kanuna uygundur. Kararname Danıştay denetçisine maalesef bu konu yanlış aksettirilmiştir. Maalesef bunun nedeni bize yapılan nispettir."
Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle toplantı sona erdi.


Editör: TE Bilisim