Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şehrin cadde ve sokaklarında terk edilmiş durumdaki hurda araçları kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

Zabıta ekipleri, sokaklarda görüntü kirliliğine yol açan, halka rahatsızlık veren ve başka amaçlarla da kullanıldığı tespit edilen hurda araçların kaldırılmasına yönelik başlattığı çalışmalarına Kışla Sanayi Sitesi ile devam etti.

Sanayi Sitesi’ndeki 52 hurda araç, Belediyenin Delihakkı’da bulunan toplama alanına götürüldü. Araçların kaldırıldığı alanlar Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkanarak dezenfekte edildi. Sanayi sokaklarında yol kenarlarına bırakılan oto yedek parçaları da ekipler tarafından kaldırıldı.

Zabıta Müdürü Halit Aydın, vatandaşların bu tür araçlar konusunda duyarlı olmalarını isteyerek “2 haftadır Kışla Sanayi Sitesi’nde sürdürdüğümüz çalışmalarda 32 sahipsiz hurda aracı kaldırdık. 20 sahipli hurda araç da yapılan tebligatla kaldırıldı. Esnafımızın memnuniyeti bizleri de memnun etti. Çalışmalarımız diğer noktalarda sürecek. Vatandaşlarımız yol kenarlarında, cadde ve sokaklarda gördüğü araçları Alo 153 Zabıta İhbar Hattı’na bildirebilirler” dedi.

Editör: TE Bilisim