Zonguldak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erhan Koltuk, "Tiyatro perdelerinin yeniden açılmasını istiyorsanız evde kalın" dedi.
Zonguldak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erol koltuk ve üyeleri tarafından, korona virüs nasıl yayılır ve korona virüsten nasıl korunması gerektiğini anlatan bir video yayınlandı.
Videoda, hem coronavirüs hem Corolla müzikten korunma yolları anlatılırken son bölümde ise genel sanat yönetmeni Erhan koltuk, "Tiyatro perdelerinin yeniden açılmasını istiyorsanız evde kalın"dedi.Yayınlanan ve anlamlı mesajların verildiği video da şöyle denildi:
"Corono yani covitt 19 daha önce insanlarda tanımlanmamış yeni bir virüsün neden olduğu bulaşıcı bir hastalıktır. Çin'de yayılmaya başlayan ve günden güne global bir salgın haline gelen bu virüs nasıl mı yayılır?
-Yakın temas,kalabalık ortamlarda bulunmak hijyene önem vermemek öksürmek hapşırmak sırasında gerekli önlemleri almamak yayılmaya başlıca etkendir.
Korunmadan korumak için neler yapılabilir?
Öncelikle ve önemle evde kalın. dışarı çıkmak zorunda iseniz hijyenine dikkat et, ellerini sık sık ovalayarak yıka, kalabalık ve kapalı ortamlardan uzak dur, eldiven ve maske tak 
Bu süreçte en fazla yaşlılarımız ve kronik rahatsızlığı olanlar etkileniyor. önceliklerimiz arasında onları gözetmek de olmalı.Aile büyüklerimizi ve yaşlılarımızı evde kalmaları konusunda ikna etmeliyiz.
Evde de hayat var yapacak birçok şey bulabiliriz.
Zonguldak Sanat Tiyatrosu ailesi olarak size birkaç seçenek hazırladık.
Yabancı dil öğrenebilirsiniz enstrüman çalmayı öğrenebilirsiniz ve uzun zamandır vakit ayıramadığınız kitabı okuyabilirsiniz, spor yapabilirsiniz, şiir ve kitap yazabilirsiniz, hobinizi geliştirebilir ya da yeni bir hobi edinebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey ise evde kal.Tiyatro perdelerinin yeniden açılmasını istiyorsanız evde kalın" dedi.

Editör: TE Bilisim