Kdz.Ereğli halkının gösterdiği teveccühle 5. Döneminde Kdz.Ereğli Belediye Başkanlığına seçilen Başkan Halil Posbıyık, belediye idari yapısında gerçekleştirdiği değişimlerin ardından şehrin her yönüyle yeniden ayağa kaldırılması ve canlanması için gerekli talimatlarını verdi.

Başkan Posbıyık’ın talimatıyla, 2 kilometre uzunluğundaki ilçenin vitrini olan sahil şeridinde yaşanan yıpranma ve seyyar işgaline son veriliyor.

Zabıta ekipleri, sahilde her adım başı vatandaşların tepkilerine yol açan seyyar satıcılara karşı gerekli yasal işlemleri uygulayarak kaldırılmasını istedi.

Yapılan çalışma ile sahilde bulunan midyeci, balıkçı, oyuncakçı, mısırcı, akülü araba gibi seyyar tezgahlar ile izinsiz açılan çay ocakları tümüyle kaldırıldı, çekek yerleri temizlendi.

BAŞKAN POSBIYIK: GÖZBEBEĞİMİZİ KORUYACAĞIZ

Zabıta ekiplerine sahilin korunması ve diğer ilgili müdürlüklere ise sahilin yeniden bakım ve onarımının yapılması talimatını veren Başkan Posbıyık; “Son yıllarda sahilde karşılaştığımız manzara hepimizin içini sızlatıyordu. Bir çok vatandaşımız da bu konudan rahatsız oldu. Çevre illerden de insanların gezmek için geldiği sahil, bizim sosyal yaşam alanlarımız arasında gözbebeğimiz. Gözbebeğimizi hep birlikte koruyacağız” dedi.

Sahildeki seyyar tezgahların kaldırılmasının ardından Temizlik İşleri Müdürlüğünce yıkama çalışmaları başladı.

Editör: TE Bilisim